Eurostat/ Zbatimi i ligjit të emigracionit në BE, shifrat për vitin 2018

12/07/2019 9:59 AM 0 komente

Në 2018, 471 mijë qytetarë të tjerë që nuk janë anëtarë të BE u refuzuan të hyjnë në BE. Rreth 602 000 shtetas të BE-së u gjetën të paligjshëm në një nga Shtetet Anëtare të BE-së. Numri i qytetarëve jo të BE-së ndaj të cilëve u dha urdhër për të lënë një Shtet Anëtar të BE ka arritur 478 000 persona.

Rreth 198 000 qytetarë të tjerë jashtë BE-së, pas një urdhri për t’u larguar, u kthyen në një vend tjetër (duke përfshirë vendet e tjera anëtare të BE), nga të cilat 158 000 u kthyen jashtë BE-së.

Në vitin 2018, rreth 471 200 qytetarë jo-shtetas u refuzuan të hyjnë në BE në një nga kufijtë e saj të jashtëm, me 7% krahasuar me 439 500 në vitin paraprak.

Pothuajse gjysma e refuzimeve të hyrjes janë regjistruar në Spanjë (230 500), pasuar nga Franca (70 400) dhe Polonia (53 700); së bashku këto tre Shtete Anëtare të BE-së përbënin tre nga katër (75%) të të gjithë qytetarëve jo të BE-së që refuzuan të hyjnë në BE në 2018.

Në vitin 2018, 601 500 qytetarë të tjerë jashtë BE u gjetën të jenë të paligjshëm në BE. Kjo u zvogëlua për 3% krahasuar me një vit më parë (618 800) dhe 72% krahasuar me nivelet e vitit 2015 kur numri i përgjithshëm i shtetasve që nuk janë anëtarë të BE-së të gjetura në mënyrë të paligjshme ishte 2 154 700 – numri më i lartë ndonjëherë regjistruar.

Gjermania raportoi numrin më të madh të shtetasve që nuk janë anëtarë të BE të cilët janë gjetur ilegalisht në vitin 2018 (134 100), pasuar nga Franca (105 900), Greqia (93 400) dhe Spanja (78 300). Këto katër shtete anëtare përbënin së bashku 68% të të gjithë atyre që u gjetën të paligjshëm në BE.

Në vitin 2018, 157 900 qytetarë jo të BE-së ndaj të cilëve u dha urdhër për t’u larguar nga territori i një shteti anëtar të BE-së u kthyen jashtë BE-së; një reduktim prej 17% krahasuar me një vit më parë (189 900).

Gjermania raportoi numrin më të madh të shtetasve jashtë BE-së të kthyer jashtë BE-së (29 100), pasuar nga Polonia (25 700) dhe Mbretëria e Bashkuar (24 500).

Community

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of