Fatura e Brexit mund të jetë më e madhe seç e kemi menduar

27/09/2017 9:52 AM 0 komente

Zyrtarët e Bashkimit Evropian dhe ato të Britanisë, duhet të negociojnë mbi madhësinë e zgjidhjes së divorcit të Britanisë. Dokumentet tregojnë se detyrimet e BE-së u rritën me pothuajse 4 për qind në vitin 2016, me koston e pensioneve për zyrtarët e BE-së, raporton Bloomberg.

Britania ra dakord javën e kaluar për të mbuluar angazhimet e saj financiare dhe për të mbajtur pjesën e saj në buxhetin e BE-së deri në vitin 2020 ,si pjesë e një oferte që synon bisedime të hapura, por shkruajnë mediat vendase, llogaritjet tregojnë se detyrimet e Mbretërisë së Bashkuar mund të jenë në rritje.

Detyrimet e përgjithshme të BE-së u rritën në 234.8 miliardë euro në vitin 2016, nga 226.1 miliardë euro në 2015, sipas një raporti të Bloomberg. Pjesa e Britanisë i takon të jetë 18.7 miliard dhe 35 miliard euro, varësisht se si të dy palët bien dakord të llogarisin detyrimet pas Brexit.

Kjo çështje ka të ngjarë të nxisë zemërimin e ligjvënësve dhe aktivistëve pro-Brexit në U.K. të cilët besojnë se Britania nuk duhet të paguajë gjë, ose sa më pak të jetë e mundur, kur të largohet.

Me Britaninë që nuk planifikohen të largohet nga BE deri në mars 2019, negociatorët duhet të marrin parasysh kostot në rritje deri atëherë, jo vetëm detyrimet aktuale. Kjo është arsyeja pse është e pamundur të publikohet një figurë përfundimtare e faturës së Brexit para asaj kohe.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of