Jeni duke lexuar në: Fiskale

Abonohuni:

Pse po largohen bankat e huaja?

I Ftuar: Ilir Binaj, këshilltar investimesh

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2021 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2* Regjistri Statistikor i Ndërmarrjeve all day
3 4 5 6
7* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim all day
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
10* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Statistikat e Pagave all day
* Statistika të sistemeve të pagesave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Borxhi i Jashtëm Bruto all day
11 12 13
14 15* Ekonomia në fokus all day
* Treguesit analitik fiskal all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16* Tregtia e Jashtme all day
17* Tregtia me Pakicë all day
18* Aksidentet Rrugore all day
* Statistikat Afatshkurtra all day
19 20
21* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
22* Prodhimi i Brendshëm Bruto sipas Rajoneve Statistikore në Shqipëri all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat e Kulturës all day
25* Statistikat e Peshkimit all day
* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
26 27
28* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat e Transportit all day
29* Llogaritë Vjetore sipas Sektorëve Institucionalë all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
* Huatë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
30* Shqipëria në Shifra all day
* Inovacion në ndërmarrje all day
* Burra dhe Gra all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
       

Viti 0 në financa

Pas amnistisë së 2.7 miliardë eurove pritet revolucion fiskal Qeveria e Shqipërisë synon ta shndërrojë 2020-n në vitin 0 në financa. Projekti i Amnistisë së Fiskale, më i madhi i…

Kontroll i rreptë për kontabilistët dhe audituesit ligjorë

Disa muaj pas fillimit të procesit të verifikimit të aktivitetit të profesioneve të lira të audituesve ligjorë dhe kontabilistëve të miratuar, Dritan Fino, Kryetar i Bordit të Mbikëqyrjes Publike bën…

Shqipëria në listën “gri”, ndikimi në ekonomi

Në vitin 2015, Shqipëria do të dilte nga lista gri e vendeve që monitorohen nga Task Forca për Veprim Financiar. Kjo u trumbetua si arritje e jashtëzakonshme e atyre kohëve,…

A është koha për legalizimin e kapitalit në Shqipëri?

Programi i Deklarimit Vullnetar: tani ose kurrë!   Nga Elton Haxhi Në përgjithësi, programet e deklarimit vullnetar (PDV) janë mundësi që ofrohen nga qeveritë duke lejuar tatimpaguesit që nuk janë…

Mosrealizimi i planit në 2019-n rrit kufirin e pagesës së koncesioneve

2019-a u mbyll me të ardhura totale prej 460.3 miliardë lekësh, ose 3.7 miliardë eurosh. Në krahasim me një vit më parë, të ardhurat u rritën me 2.4%. Nëse marrim…

Sterilizimi, 53 milionë euro më shumë, risku i financimit mbahet nga shteti

Koncesioni i sterilizimit është propozim i kërkuar nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, i nënshkruar në vitin 2015 me shoqërinë koncesionare ‘Sani Service sh.p.k,” dhe ka si qëllim menaxhimin…

Check up merr 8.5 milionë euro për kontrolle të pakryera

I ashtuquajturi koncesion i check-up, është një kontratë e partneritetit publik-privat dhe ka si qëllim kontrollin mjekësor bazë që është një program kombëtar, i cili synon depistimin e popullatës për…

Inceneratori, kostot rriten me 104 milionë euro

Në fund të vitit 2016, kompania “Integrated Energy B.V.” sh.p.k. fitoi koncesionin e ndërtimit të Landfillit, Inceneratorit dhe rehabilitimit të venddepozitimeve ekzistuese Tiranë. Projekti koncesionar/PPP i paraqitur ka parashikuar kryerjen…

Koncesionet, gabimi 240 milionë euro

Vetëm nga problematikat në hartimin e kontratave koncesionare, ku shteti ka marrë përsipër riskun financiar, taksapaguesit do të duhet të paguajnë edhe 240 milionë euro më shumë gjatë viteve në…

Milot-Balldre mund të rritet me 44 milionë euro

Kuvendi i Shqipërisë miratoi në korrik 2019 kontratën koncesionare të formës së Partneritetit Publik Privat (PPP) për rrugën Milot-Balldren. Kjo kontratë u iniciua pas një oferte të pakërkuar nga kompania…

Laboratorët, kostoja mund të rritet me 33 milionë euro

Kontrata koncesionare “Për ofrimin e shërbimit laboratorik të spitaleve universitare, rajonale dhe atyre bashkiake të Sarandës dhe Lushnjës” u firmos në mbledhjen e 24 prillit 2019. Kontrata parashikon ofrimin e…

Më shumë punë më pak pension

Pensioni i pleqërisë, si u rritën me shpejtësi vitet e punës dhe mosha në tri dekadat e tranzicionit. Por ndonëse punojmë më gjatë, frenohen përfitimet pas reformës. Hendek gjinor edhe…

Detajet e Paketës Fiskale për bizneset e dëmtuara

Zbardhen ndryshimet ligjore dhe udhëzimet që do i vijnë në ndihmë bizneseve që janë dëmtuar nga tërmeti i 26 nëntorit. Si do veprohet për të përfituar lehtësitë   Nga Dorina…

Detyrimet e fshehura këtë vit arrijnë 375 mln euro

  Ministria e Financave ka raportuar së fundmi borxhin jashtë bilancit zyrtar i njohur ndryshe si detyrim i fshehur. Këto detyrime për vitin aktual pritet të arrijnë 2,6 për qind…

Eurobondi, në test për herë të katërt

  Në dhjetor 2019 dhe janar 2020 qeveria hapi një tender ku kërkonte gjetjen e konsulentëve që do ta udhëheqin atë, në rrugëtimin e daljes në tregjet e kapitalit për…

Rajoni në ethet e eurobondit

Mali i Zi emetoi me sukses 500 milionë euro Eurobond me afat 10 vjeçar   Eurobondet 10-vjeçare duket se kanë qenë synimi i të gjithë shteteve ballkanike së fundmi. Mali…

“Nëse emetohet Eurobondi i katërt shuma totale shkon 1.15 miliardë euro”

Blodin Çuçi Administrator, Caesar Investment Advisory Services   Nëse qeveria emeton me sukses Eurobondin e katërt në shumën e deklaruar prej 600 milionë euro shuma totale e borxhit të huaj…

Sfidat e shërbimit kontabël; Kujdes me pasqyrat e reja financiare

Flet prof. dr. Hysen Çela, Managing Partner në Crowe AL sh.p.k., anëtar i rrjetit Crowe Global International   Gjatë hartimit të raporteve të reja, përgjatë periudhës Janar- Mars 2020 do…