Jeni duke lexuar në: Fiskale

Abonohuni:

Marrja e shtetësive nga shqiptarët në BE

390 mijë shqiptarë kanë marrë shtetësi në një prej vendeve të BE në 15 vitet e fundit, rekord në Ballkan. Kryesojnë Greqia dhe Italia. “Monitor” ka përpunuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« August 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3 4
5* Statistikat e Kulturës all day
6 7 8* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10 11
12 13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17 18
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Të huajt dhe azilkërkuesit në Shqipëri all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25
26* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
27* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
28 29* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
30* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Lejet e Ndërtimit all day
31  

Taksat kombëtare, ndryshon renta dhe taksa e ambalazheve

Më 1 janar 2019 hyjnë në fuqi ndryshimet e legjislacionit të taksave kombëtare, sipas dispozitave të mëposhtme: Në nenet 1, 2, 3, 4 dhe 5 të projektligjit që ndryshojnë nenet…

Procedurat tatimore, të gjitha ndryshimet antievazion që nisin nga 1 janari

Ligji aktual i procedurës tatimore ndryshon më 1 janar 2019 me synimin që të rregullojë disa mangësi, që ende vërehen në praktikën e zbatimit të legjislacionit tatimor dhe lënë hapësirë…

Të gjitha ndryshimet në TVSH

Nga 1 janari 2019, norma e kompensimit për prodhuesit bujqësorë nga 20% që është aktualisht bëhet 6%. Shkak për uljen e nivelit të kompensimit u bë dështimi i skemës së…

Rritet tarifa doganore për frigoriferët

Është miratuar dhe hyn në fuqi ligji “Për një ndryshim në ligjin nr.9981, datë 8.9.2008, “Për miratimin e niveleve të tarifës doganore”, të ndryshuar, ka si qëllim unifikimin e tarifës…

Taksat vendore, sqarohen paqartësitë

Ndryshimet në ligjin e taksave vendore janë pjesë e Paketës Fiskale 2019. Ndryshimet synojnë thjeshtëzimin, pasi në praktikën e deritanishme konstatohen interpretime jo të qarta e të sakta, si dhe…

Duhani i grirë me pullë fiskale

Nga 1 janari 2019, ndaj duhanit të grirë do të aplikohet pullë fiskale. Sipas Ministrisë së Financave, kjo bëhet me qëllim për të disiplinuar qarkullimin e duhanit të grirë. Produktet…

Zhavorri bituminoz, akciza 0,3 lekë

U miratua vendosja e akcizës për produktin “zhavorr bituminoz” në nivelin 0,3 lekë për kilogram. Qeveria vendosi të taksojë me akcizë zhavorrin bituminoz në masën 2 lekë/kg, por në miratimin…

Rëra bituminoze përjashtohet nga akciza

U hoq nga lista e mallrave të akcizës, të produktit “rërë bituminoze” aktualisht me akcizë në masën 2 lekë/kg, për arsyen se rëra bituminoze nuk mund të përdoret si lëndë…

Akciza rritet për disa lloje cigaresh

Ndryshimin e nivelit të akcizës për produktin e duhanit të grirë, purot, cigarillos dhe cigaret me zëvendësues duhani. Niveli i akcizës u rrit për kategorinë T400 “Duhan tjetër i përpunuar…

Agroturizmi, hyn në fuqi TVSH-ja 5%

Më 1 janar hyn në fuqi ulja e tatim fitimit nga 15% në 5% për shoqëritë e bashkëpunimit bujqësor, të cilat operojnë sipas ligjit nr.38/2012. Më 1 janar 2019 bizneset…

Tatimi mbi pagat, rritet pragu për të lartat

Nga data 1 janar realizohet ulja e ngarkesës fiskale për të punësuarit, duke e rritur fashën e të ardhurave, që tatohen me normën 23%, nga 130.000 lekë/muaj në 150.000 lekë/muaj,…

Taksat dhe tatimet e reja pas 1 janarit

Cilat janë variantet përfundimtare të ndryshimeve fiskale që pritet të hyjnë në fuqi vitin e ardhshëm. Nga ndryshimet për ngarkesën fiskale të pagave, uljen e dividendit deri te shtrëngimet për…

Tatimi mbi të ardhurat, lehtësohen bizneset dhe punonjësit me paga të larta

Ndryshimi i legjislacionit të tatimit mbi të ardhurat përmban dispozitat e mëposhtme: Në nenin 1, të projektligjit, propozohet të riformulohen dispozitat e nenit 4 “Burimi i të ardhurave”, të ligjit,…

Lojërat e fatit bëhen “të padukshme”

Nga 1 janari 2019 nuk do të shihni më pika bastesh dhe kazino elektronike të loguara, që ftojnë lojtarët të bëhen pjesë e kumarit. Por, ndërsa disa kompani janë mbyllur…

“Tenderët me një ofertë, tregues për marrëveshje të fshehta mes operatorëve”

Klodiana Cankja, ish-drejtore e Agjencisë së Prokurimit Publik   Fakti që sot, nëpër tenderë të rëndësishëm me vlerë dhjetëra miliona euro, bëhet vetëm një ofertë, nuk tregon për mungesë të…

“Kompanitë që nuk e kanë të qartë pronësinë, të mos lejohen në tenderë publikë”

Zef Preçi, drejtor i Qendrës Shqiptare të Kërkimeve Ekonomike   Kompanitë që nuk kanë publikë aksionerët e tyre, të kategorizuara si offshore, nuk duhet të lejohen të marrin pjesë në…

Mjegulla që mbulon tenderët

Rasti i DH Albania, e cila fitoi tenderin për ndërtimin e lotit të parë në projektin e Unazës, përforcoi edhe një herë faktin që prokurimet publike mbeten “Thembra e Akilit”.…

Tirana 2019

Buxheti i Bashkisë së kryeqytetit, sa do të paguajnë qytetarët për parkimin, hapësirën, pastrimin, ndërtesat; Ja projektet kryesore Bashkia e Tiranës ka hartuar programin buxhetor afatmesëm për periudhën 2019-2021. Sipas…