Jeni duke lexuar në: Financë

Abonohuni:

MONITOR EKONOMI 24. VERA 2020..ANULOHET!

COVID-19 bllokon likuiditetin. 60 mijë punonjës me pagë minimale nga qeveria.

[shikoni]

Çfarë do të ofrojë Keydata Albania?

Flet Ylli Sula, drejtues i “Çelësi” Keydata Albania është indeksi i parë privat në Shqipëri, i cili vjen si një produkt i ofruar nga shoqëria “Çelësi sh.p.k”, me mbështetjen e…

“Revanshi” i mikrofinancës

Tregu i mikrofinancës po rritet me hapa të shpejtë prej hyrjes në treg të kompanive balltike vitet e fundit. Aktivet e mikrofinancës u zgjeruan mbi 20% në 2018-n. Banka e…

Banka e Shqipërisë nis hetimin për subjektet e mikrofinancës, lajmërohen masa

Banka e Shqipërisë pohoi se ka në hetim disa subjekte të reja të mikrofinancës në vend, sidomos në drejtim të normave jo transparente të interesit. Banka e Shqipërisë argumentoi për…

“Mikrofinancat e fajdeve”

Banka Qendrore  e Kosovës në luftë me “IuteCredit” dhe “Monego”   Banka Qendrore e Kosovës, më 6 dhjetor 2019  ka mbyllur dy institucione mikrofinanciare për shkak të normës së lartë…

Detyrimet e fshehura këtë vit arrijnë 375 mln euro

  Ministria e Financave ka raportuar së fundmi borxhin jashtë bilancit zyrtar i njohur ndryshe si detyrim i fshehur. Këto detyrime për vitin aktual pritet të arrijnë 2,6 për qind…

Dilema mes interesave më të larta dhe riskut

  Si ndahet tregu i fondeve të investimeve. Si mund të investosh, ku kanalizohen paratë e klientëve dhe sa të rrezikuara janë fondet krahasuar me depozitat në banka   Për…

Ligji ri i fondeve të investimit, kompensim për humbjet e klientëve

  Forcohet mbrojtja e investitorëve me masa për informimin dhe miratimin e klientëve për investimet e tyre. AMF duhet të krijojë një skemë për ankesat e investitorëve   Drafti i…

Informacioni që duhet t’i jepet klientit përpara investimit

Shoqëria administruese e fondeve të investimeve alternative ose administruesi i njohur i fondeve të investimeve alternative, për çdo fond të investimeve alternative që administron ose marketon, u mundëson investitorëve të…

Eurobondi, në test për herë të katërt

  Në dhjetor 2019 dhe janar 2020 qeveria hapi një tender ku kërkonte gjetjen e konsulentëve që do ta udhëheqin atë, në rrugëtimin e daljes në tregjet e kapitalit për…

Rajoni në ethet e eurobondit

Mali i Zi emetoi me sukses 500 milionë euro Eurobond me afat 10 vjeçar   Eurobondet 10-vjeçare duket se kanë qenë synimi i të gjithë shteteve ballkanike së fundmi. Mali…

“Nëse emetohet Eurobondi i katërt shuma totale shkon 1.15 miliardë euro”

Blodin Çuçi Administrator, Caesar Investment Advisory Services   Nëse qeveria emeton me sukses Eurobondin e katërt në shumën e deklaruar prej 600 milionë euro shuma totale e borxhit të huaj…

Bankat, më të besuarat. Zhgënjejnë shoqëritë e kursim-kreditit

Studimi i organizatës “Idra” tregon se sistemi bankar është ndër industritë më të besuara krahasuar me sektorët e tjerë.  Studimi i organizatës “Idra”, i financuar nga Shoqata e Bankave, tregon…

Kë nuk besojnë shqiptarët: Qeverinë dhe sistemin gjyqësor

Rezultatet e një sondazhi tregojnë se qeveria, shoqatat e kursim-kreditit, partitë politike dhe sistemi gjyqësor janë institucionet ku shqiptarët besojnë më pak. Të rinjtë, më mosbesuesit ndaj qeverisë   Një…

Sfidat e shërbimit kontabël; Kujdes me pasqyrat e reja financiare

Flet prof. dr. Hysen Çela, Managing Partner në Crowe AL sh.p.k., anëtar i rrjetit Crowe Global International   Gjatë hartimit të raporteve të reja, përgjatë periudhës Janar- Mars 2020 do…

2019-a shënoi rritje të çmimeve të pronave

Flet Jonian Antoni, Century 21   Si e prisni tregun e pasurive të paluajtshme në vitin 2020? Tregu i pasurive të paluajtshme ishte shumë mirë në 2019-ën. Përgjithësisht kërkesa dhe…

Rivlerësimi mundësi e mirë kursimi për individët

Flet Klajdi Memajdini, menaxher shitjesh  Devinf   2020 është një vit shumë premtues për shit blerjet e pronave. Duke qene së hapet dhe rivlerësimi kjo është një mundësi shumë e…

Në 2020 pritet rritje e çmimit në zonat e qendrës

Flet Juliana Nela, broker Remax   Si e prisni tregun e pasurive të paluajtshme në vitin 2020? Tregu i pasurive të paluajtshme për 2020-ën do të ndikohet nga disa faktorë…

2020-a mund të sjellë ngadalësim të shitjeve

Viti 2020 pritet të jetë sfidues edhe për sektorin e pasurive të paluajtshme në vend. Aktorët e tregut presin që rikthimi i rivlerësimit me një normë të favorshme prej 3%…