Jeni duke lexuar në: Real Estate

Abonohuni:

Përpunuesit e qumështit kërkojnë ndryshimin e TVSH-së

I FTUAR: Saimir Begaj, përfaqësues i kompanisë “Erzeni”

[shikoni]

Çfarë do të ofrojë Keydata Albania?

Flet Ylli Sula, drejtues i “Çelësi” Keydata Albania është indeksi i parë privat në Shqipëri, i cili vjen si një produkt i ofruar nga shoqëria “Çelësi sh.p.k”, me mbështetjen e…

2019-a shënoi rritje të çmimeve të pronave

Flet Jonian Antoni, Century 21   Si e prisni tregun e pasurive të paluajtshme në vitin 2020? Tregu i pasurive të paluajtshme ishte shumë mirë në 2019-ën. Përgjithësisht kërkesa dhe…

Rivlerësimi mundësi e mirë kursimi për individët

Flet Klajdi Memajdini, menaxher shitjesh  Devinf   2020 është një vit shumë premtues për shit blerjet e pronave. Duke qene së hapet dhe rivlerësimi kjo është një mundësi shumë e…

Në 2020 pritet rritje e çmimit në zonat e qendrës

Flet Juliana Nela, broker Remax   Si e prisni tregun e pasurive të paluajtshme në vitin 2020? Tregu i pasurive të paluajtshme për 2020-ën do të ndikohet nga disa faktorë…

2020-a mund të sjellë ngadalësim të shitjeve

Viti 2020 pritet të jetë sfidues edhe për sektorin e pasurive të paluajtshme në vend. Aktorët e tregut presin që rikthimi i rivlerësimit me një normë të favorshme prej 3%…

Pezullohen shit-blerjet në Durrës, fluturojnë qiratë

Ndërkohë që kërkesa për qira ka arritur kulmin në Durrës, më të prekursin nga tërmeti i 26 nëntorit, kërkesa për blerje apartamentesh është pezulluar. Agjencitë e pasurive të paluajtshme pohojnë…

Pezullohen lejet e ndërtimit në Tiranë, Durrës e Lezhë

Pas tërmetit shkatërrues të 26 janarit, qeveria ka marrë vendimin për të pezulluar lejet e ndërtimit në zonat e prekura nga ndërtimi, konkretisht në Tiranë, Durrës dhe Lezhë. Njoftimi zyrtar…

Çmimet në rritje, ndërtuesit bëjnë me faj taksat

Çmimet e pasurive të paluajtshme në Tiranë kanë pësuar një rritje të fortë në vitet e fundit, por ndërtuesit shpjegojnë se kjo tendencë ka ardhur për shkak të taksave. “Në…

Durrësi dhe Tirana, masakra e urbanizimit dhe krijimi i lagjeve të reja

Tirana dhe Durrësi janë dy qytetet më të urbanizuara dhe populluara të vendit, ku mania e ndërtimeve pa kriter dhe shpesh informale ka mbizotëruar të dy këto qytete. Besnik Aliaj,…

E ardhmja e ndërtimit

Tërmeti i 26 nëntorit nxori zbuluar papërgjegjshmërinë ndër vite dhe histori abuzimi të fshehura pas fasadave të bukura të ndërtesave të dy qyteteve më të mëdha të vendit. Së bashku…

Efekti i uljes së çmimeve pritet pas dy viteve

Flet Jonian Antoni, Century 21 Jonian Antoni, drejtues i agjencisë Century 21, thotë se në fillim të vitit kishin pritshmëri të ulëta për çmimin e qirave të njësive tregtare nga…

Qendrat tregtare, në zgjerim

Flet Stela Dhami, Colliers International   Qendrat tregtare po bëhen gjithnjë e më konkurruese ndaj dyqaneve në rrugët kryesore. Sipas Stela Dhamit, drejtuese e Colliers Interantional Albania, disa prej tyre…

Çmimet e shitjeve të njësive tregtare në qendër po rriten

Të gjithë ata që kanë menduar të bëjnë një investim në pronat e biznesit, po përballen me çmime të larta. Ilda Zaloshnja, drejtuese në agjencinë The Point, thotë se çmimet…

Tkurret kërkesa për njësi biznesi, çmimet e qirave drejt rënies

Kërkesa për dyqane ka shënuar rënie në gjashtë muajt e parë të 2019-s, duke reflektuar shtimin e vazhdueshëm të ofertës, tkurrjen e konsumit, ndryshimin e modelit të biznesit drejt qendrave…

Lejet e ndërtimit, Tiranë – T I 2019

Ndërtimi në Tiranë pritet të vazhdojë me vrull. Sipas të dhënave të publikuara nga INSTAT, në tremujorin e parë të këtij viti janë dhënë gjithsej për kryeqytetin 94 leje ndërtimi,…

Nisin punimet për zgjerimin e Hotel Tiranës

Kompania GECI shpk që ka në administrim dhe pronësi hotel Tiranën, nisi këto ditë projektin për zgjerimin e tij me një objekt të ri rreth 30 kate. Burimet nga kompania…

BSH: Çmimet e apartamenteve janë rritur me mbi 15% në 5 vitet e fundit

Banka e Shqipërisë ka raportuar se çmimet e banesave janë rritur me 15.2% gjatë periudhës 2013-2018. Indeksi është përllogaritur mbi bazën e informacionit të raportuar nga shoqëritë e ndërtimit dhe…

Bashkia e Tiranës mbledh të ardhura rekord nga taksa e infrastrukturës

Sipas ndërtuesve, taksat po rëndojnë më së shumti kostot e ndërtimit së fundmi. Taksa e infrastrukturës, por edhe tarifa e inerteve, përqindja që kërkojnë pronarët e truallit janë disa prej…