Jeni duke lexuar në: Sigurime

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Ndërtimi në Tiranë arrin pikun, çfarë do të ndodhë me çmimet

Ndërtimet e reja në Tiranë kanë arritur pikun dhe çmimet në zonat e preferuara variojnë nga 2600-4000 euro/m2…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3* Regjistri Statistikor i Ndërmarrjeve all day
4* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5 6 7* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
8 9
10* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Burra dhe Gra all day
13* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
14* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
15 16
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar I Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia me Pakicë all day
19* Statistikat Afatshkurtra all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23
24* Statistikat e Pylltarisë dhe Biodiversitetit all day
25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26* Tregtia e Jashtme e Mallrave sipas Karakteristikave të Ndërmarrjeve all day
27* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
29 30

Hapat e vegjël të sigurimeve

Edhe pse ka fituar njëfarë qëndrueshmërie, tregu i sigurimeve në Shqipëri vazhdon të jetë i brishtë. Kompanitë e sigurimeve tregojnë se po përpiqen që t’i japin më shumë frymëmarrje sigurimeve…

Sfidat dhe prioritetet e AMF

Nga tregu i sigurimeve, letrat me vlerë te fondet e investimeve… Nga Pajtim Melani* Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, së bashku me Bankën e Shqipërisë janë dy institucionet rregullatore dhe mbikëqyrëse…

Pa siguri apo pa sigurime

Deklarata e fundit e ministrit të Mirëqenies Sociale, mbi rrezikun e pensionit për shkak të mossigurimit edhe mes buxhetorëve, ka ngjallur reagimin e ish-drejtuesve dhe ekspertëve të ekonomisë. Ata kërkojnë…

Mbikëqyrja financiare, risqet e emergjencës dhe problemet me auditin

Organizata Ndërkombëtare e Komisioneve të Letrave me Vlerë (International Organization of Securities Commissions, IOSCO) zhvilloi gjatë periudhës 29 shtator – 3 tetor 2014 në Brazil, Konferencën e 39-të Vjetore. Autoriteti…

Që tërmeti të mos shembë financat

Shqipëria është një vend i ekspozuar ndaj katastrofave natyrore dhe ndryshimeve klimatike, veçanërisht ndaj tërmeteve. Ajo gjendet në brezin sizmik Alpe-Mesdhe (së bashku me Greqinë, Malin e Zi, Maqedoninë, Bullgarinë…

Pensionet e emigrantëve: Për të mos qenë të humbur

Nga Naim Balluku* Greqia dhe Italia vazhdojnë të refuzojnë përfshirjen e emigrantëve shqiptarë në skemën e pensioneve. Edhe pse ka pasur tentativa të përsëritura, në rrugë diplomatike të shtetit shqiptar,…

Autoriteti i Konkurrencës:

Bazuar në gjetjet dhe analizën e bërë, rezulton se sistemi i administruar nga Star Broker krijon mundësi për ndarje të tregut dhe caktim në mënyrë të drejtpërdrejtë ose të tërthortë…

Rrethrrotullim pa dalje

Tregu i sigurimeve vijon të përballet me një sërë problemesh e që besohet se do të zgjidhen deri diku me ndryshimet ligjore që janë duke u përgatitur. Por, në çdo…

Të investosh, pa qenë biznes

Si po ecën tregu financiar jobankar, pra ana tjetër e depozitave ku ruhen kursimet. Mjafton besimi dhe informacioni i saktë, për të pasur një të ardhme të sigurt Para katër…

INSIG: Do të mbajmë rritje të qëndrueshme

Kompania me kapital shtetëror e sigurimeve në varësi të Ministrisë së Financave e mbylli vitin 2012 me një performancë të mirë, veçanërisht në tregun e “Jetës”. Drejtuesit janë optimistë dhe…

AMF, problematika e sigurimeve dhe zgjidhjet

Gjatë viteve të fundit, tregu i sigurimeve në Shqipëri ka njohur zhvillime kaotike, të diktuara kryesisht nga periudha transitore dhe post-transitore që solli liberalizimi i tarifave për sigurimet e detyrueshme…

Në kërkim të pavarësisë

Në Shqipëri, tregu i sigurimeve i ngjan më shumë një “pazëlli” që duket se po vonon të marrë formën e duhur, me shumë mundësi për t’u rritur, por që ende…

Sigurimi i automjeteve:Deri ku do shkojnë çmimet

Një periudhë tranzicioni, që u krijua nga liberalizimi i tarifave të sigurimit të detyrueshëm të automjeteve e që duket se po zgjat. Rritja e dytë e tarifave, edhe pse jo…

Ende në vështirësi

Muajt e parë të vitit nuk u mbyllën mirë për tregun e sigurimeve. Pozitiv është fakti se rënia nuk është më aq e fortë sa u regjistrua në tremujorin e…

Një hyrje e re

Një shoqëri e re sigurimi i është shtuar tregut shqiptar. Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare licencoi në mbledhjen e radhës shoqërinë ANSIG. Enkeleda Shehi, kryetare e AMF-së, thotë për “Monitor” se…

Dëmet: “Ngërçi” i sigurimeve

Një nga problemet kryesore të tregut të sigurimeve në Shqipëri është niveli i ulët i dëmeve që paguhen dhe besimi i konsumatorëve te shoqëritë. Gjatë këtij viti është vënë re…

Jeta, potenciali i pashfrytëzuar

Shoqëritë e mëdha të sigurimeve duhet t’i bëjnë produktet më të lehta për t’u kuptuar nga njerëzit, me gjuhë të qartë, pa zhargone teknike, në mënyrë që të bëhen të përdorshme…

Sigurimet, pse po bien

Tregu i sigurimeve vazhdon të notojë në “ujëra” aspak të qeta. Tre muajt e parë të këtij viti rezultojnë me tregues negativë. Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, në raportin tremujor, thekson…