Fitch ruan vlerësimin AAA për Gjermaninë

24/01/2014 10:31 AM 0 komente
epa02136568 A view of the offices of Fitch Ratings in New York, New York, USA, on 29 April 2010. The company issues credit ratings on the debt of public and private companies, as well as that of countries like Greece, whose sovereign debt was recently lowered to 'junk' status. EPA/JUSTIN LANE

Kompania vlerësuese Fitch afirmoi sot vlerësimin e kreditit të Gjermanisë në AAA shoqëruar nga një perspektivë e qëndrueshme, duke përmendur rënie të nivelit të borxhit të ekonomisë më të madhe të Evropës.

Standard &Poor’s në 10 janar pohoi renditjen e kreditit të Gjermanisë në AAA dhe perspektivën e qëndrueshme për vlerësimin. Në korrik të vitit 2012 Gjermania u vlerësua nga Investors Service i Moody me perspektivën për normën e saj Aaa të ulur në negative.

Tregjet e obligacioneve shpesh i shpërfillin ndryshimet e vlerësimeve dhe perspektivave. Yield-i Francës me maturim10-vjeçar, i cili ishte 3.08 për qind, kur S&P e zhvlerësoi nga renditja në të cilën kryesonte në janar të vitit 2012, ra në një nivel të ulët rekord prej 1.66 për qind vitin e kaluar. Norma ishte 2.42 për qind në mbyllje të tregut dje.

Qeveria e kancelares Angela Merkel ka në plan të eliminojë deficitin e buxhetit federal në terma strukturorë – rregulluar për efekte që ndodhin vetëm një herë dhe luhatje ekonomike – këtë vit dhe të ndalojë zgjerimin e borxhit të ri që nga viti 2015.

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of