Fitojnë aksionet aziatike

18/11/2013 9:28 AM 0 komente

Aksionet aziatike u rritën pasi Kina u zotua për të implementuar sistemin më të ‘gjerë’të lirive ekonomike të paktën që prej vitit 1990, ndërsa rupee (monedha e Indisë) iu drejtua përfitimeve të saj më të mëdha në një muaj.

Indeksi MSCI Asia Pacific Index shtoi1 për qind në Londër. Treguesi i aksioneve kineze të listuara në Hong Kong iu drejtua përfitimeve më të mëdha një-ditore të tij që nga viti 2011. Kontratat e së ardhmes për indeksin Euro Stoxx 50 Index dhe kontratata për Indeksin Standard &Poor’s 500 (SPX) ranë 0.3 për qind dhe 0.1 për qind respektivisht. Rupee fitoi 1 për qind në nivelin e saj më të lartë në më shumë se një javë. Indeksi S&P GSCI Index ra 0.2 për qind, teksa nafta ra 0.4 për qind dhe argjendi ra 0.7 për qind.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of