FMN rrit parashikimin e PBB-së kroate në 1.9% në 2016

14/04/2016 10:26 AM 0 komente

Rritja ekonomike e Kroacisë pritet të përshpejtohet në 1.9% në 2016 dhe 2.1% në vitin 2017, referoi Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), duke rishikuar projeksionin e mëparshëm.

Inflacioni mesatar i vendit është vlerësuar të përshpejtohet në 1.3% në vitin 2017 nga 0.4% këtë vit, tha fondi në raportin e fundit rreth Perspektivës Ekonomike Botërore.

Norma e papunësisë së Kroacisë pritet të bjerë në 15.9% nga 16.9% në vitin 2016.

Detaje mbi Kroacinë nga raporti o FMN-së (në%) vijojnë si më poshtë:

Statistikat për 2015 Parashikimet për 2016 Parashikimet për 2017
PBB-ja reale 1.6 1.9 2.1
Inflacioni
(mesataret vjetore)
-0.5 0.4 1.3
C/A Balancë
(përqindje e PBB-së)
4.4 2.7 2.1
Norma e papunsëisë 16.9 16.4 15.9

 

Në tetor, FMN-ja projektoi së ekonomia e Kroacisë do të zgjerohet me 1 përqind në 2016.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of