Forbes / Kompanitë amerikane më premtuese në fushën e Inteligjencës Artificiale

16/10/2019 5:35 PM 0 komente

Inteligjenca Artificiale po hyn në çdo sektor, duke u dhënë për shembull makinave mundësinë që të drejtohen pa drejtues, duke ndihmuar mjekët në diagnoza mjekësore dhe duke imituar njerëzit në mënyrën se si flasin… Pavarësisht entuziazmit, ka shumë zhurmë…

Termi është shumë i gjerë dhe mund të përmendet aq shpesh sa të humbë kuptimin. Për ta bërë pak më të qartë, Forbes në bashkëpunim me Meritech Capital kanë krijuar një listë të shoqërive me seli në Shtetet e Bashkuara që veprojnë në këtë sektor dhe shfaqin me të vërtetë të gjithë potencialin e tyre në biznes.

Për t’u përfshirë në listë, kompanitë duhet të demonstronin që teknikat si mësimi automatik, përpunimi i gjuhës natyrore ose Inteligjenca Artificiale janë pjesë e rëndësishme e modelit të tyre të biznesit dhe suksesit të tyre në të ardhmen.

Në total, startup e Inteligjencës Artificiale kanë marrë një financim rekord prej 7,4 miliardë dollarësh vetëm në tremujorin e dytë 2019, sipas CBInsights.

Kompanitë në klasifikim renditen në rend rritës sipas vlerësimit (për disa raportohet vlera sipas Pitchbook).

50 kompanitë amerikane më premtuese në sektorin e Inteligjencës Artificiale

50. Viz.ai
Funding: $21 milionë
Vlerësimi: ND

49. Deep 6
Funding: $22 milionë
Vlerësimi: ND

48. Lilt
Funding: $12,5 milionë (Pitchbook)
Vlerësimi: $29,5 milionë (Pitchbook)

47. Armorblox
Funding: $16,5 milionë
Vlerësimi: $37 milionë (Pitchbook)

46. DefinedCrowd
Funding: $13,1 milionë
Vlerësimi: $38,8 milionë (Pitchbook)

45. May Mobility
Funding: $33 milionë
Vlerësimi: $61,9 milionë (Pitchbook)

44.Xnor.ai
Funding: $14,6 milionë (Pitchbook)Vlerësimi: $62,05 milionë (Pitchbook)

43. Suki AI
Funding: $20 milionë
Vlerësimi: $65 milionë

42. Aira
Funding: $35 milionë
Vlerësimi $66 milionë (Pitchbook)

41. Rulai
Funding: $14,5 milionë
Vlerësimi: $80 milionë

40. Algorithmia
Funding: $38 milionë (Pitchbook)
Vlerësimi: $100 milionë (Pitchbook)

39. Ubiquity6
Funding: $37 milionë (Pitchbook)
Vlerësimi: $102 milionë (Pitchbook)

38. Textio
Funding: $29,5 milionë
Vlerësimi: $115 milionë (Pitchbook)

37. Affectiva
Funding: $53 milionë
Vlerësimi: $116 milionë

36. BigPanda
Funding: $51 milionë
Vlerësimi: $135 milionë (Pitchbook)

35. Insitro
Funding: $100 milionë
Vlerësimi: $135 milionë (Pitchbook)

34. Blue Hexagon
Funding: $31 milionë
Vlerësimi: $143,9 milionë (Pitchbook)

33. Tamr
Funding: $73,5 milionë
Vlerësimi: $155 milionë (Pitchbook)

32. Socure
Funding: $60 milionë
Vlerësimi: $175 milionë (Pitchbook)

31. Bossa Nova Robotics
Funding: $76,57 milionë (Pitchbook)
Vlerësimi: $179 milionë (Pitchbook)

30. Pymetrics
Funding: $56,6 milionë
Vlerësimi: $190 milionë (Pitchbook)

29. K Health
Funding: $56 milionë (Pitchbook)
Vlerësimi: $200 milionë (Pitchbook)

28. Moveworks
Funding: $30 milionë
Vlerësimi: $200 milionë+

27. Rev.com
Funding: $31 milionë
Vlerësimi: $206 milionë

26. Noodle.ai
Funding: $51 milionë (Pitchbook)
Vlerësimi: $210 milionë (Pitchbook)

25. Kodiak Robotics
Funding: $40 milionë
Vlerësimi: $210 milionë (Pitchbook)

24. ClimaCell
Funding: $80 milionë
Vlerësimi: $217 milionë (Pitchbook)

23. AEye
Funding: $65 milionë
Vlerësimi: $220 milionë (Pitchbook)

22. Brain Corp.
Funding: $125 milionë
Vlerësimi: $240 milionë (Pitchbook)

21. Domino Data Lab
Funding: $80,6 milionë (Pitchbook)
Vlerësimi: $260 milionë (Pitchbook)

20. Matterport
Funding: $115 milionë (Pitchbook)
Vlerësimi: $355 milionë (Pitchbook)

19. PathAI
Funding: $75 milionë (Pitchbook)
Vlerësimi: $375 milionë (Pitchbook)

18. People.ai
Funding: $100 milionë
Vlerësimi: $500 milionë (Pitchbook)

17. Standard Cognition
Funding: $86 milionë
Vlerësimi: $535 milionë

16. Verkada
Funding: $59 milionë
Vlerësimi: $540 milionë

15. Feedzai
Funding: $82 milionë
Valuation: $575 milionë

14. SentinelOne
Funding: $230 milionë
Vlerësimi: $600 milionë (Pitchbook)

13. Bright Machines
Funding: $200 milionë
Vlerësimi: $679 milionë (Pitchbook)

12. Upstart
Funding: $164 milionë
Vlerësimi: $750 milionë (Pitchbook)

11. Fundbox
Funding: $140 milionë
Vlerësimi: $750 milionë

10. Anduril Industries
Funding: $180 milionë
Vlerësimi: appena sotto $1 miliard

9. Scale AI
Funding: $122 milionë
Vlerësimi: $1 miliard

8. Hippo Insurance
Funding: $209 milionë
Vlerësimi: $1 miliard

7. Icertis
Funding: $211 milionë
Vlerësimi: $1 miliard

6. DataRobot
Funding: $431 milionë
Vlerësimi: $1,2 miliardë (Pitchbook)

5. Dataminr
Funding: $577 milionë
Valuation: $1,59 miliardë (Pitchbook)

4. Lemonade
Funding: $480 milionë
Vlerësimi: $2,1 miliardë (Pitchbook)

3. Uptake
Funding: $258 milionë
Vlerësimi: $2,3 miliardë (Pitchbook)

2. Aurora Innovation
Funding: $696 milionë (Pitchbook)
Vlerësimi: $2,57 miliardë (Pitchbook)

1. Nuro
Funding: $1,03 miliardë
Vlerësimi: $2,7 miliardë

 

 

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of