Franca zgjat gjendjen e jashtëzakonshme deri më 10 korrik

12/05/2020 2:37 PM 0 komente

Franca ka zgjatur vendimin për gjendjen e jashtëzakonshme deri më 10 korrik. Ky vendim i jep fuqinë qeverisë për të zbatuar masa për të shmangur një valë të dytë të Covid-19.

Ligji i jep shtetit fuqinë për të zbatuar masa si kufizimin e udhëtimit brenda 100 kilometrave (62 milje) nga shtëpia, duke i bërë maskat ​​të detyrueshme për transportin publik dhe ndalimin e tubimeve të më shumë se 10 personave.

Projekt-ligji kaloi në parlament këtë fundjavë dhe u shqyrtua nga Gjykata Kushtetuese një ditë më parë.

Gjykata hoqi disa dispozita, të tilla si lejimi i qeverisë për të mandatuar karantinën për udhëtarët jashtë shtetit pa urdhrin e gjykatësit.

Ai gjithashtu përforcoi mbrojtjet e intimitetit rreth të dhënave personale që do të mblidheshin në një sistem gjurmimi që ende nuk është zhvilluar.

Franca ka raportuar 177,547 raste totale me Covid-19 dhe 26,646 vdekje, sipas të dhënave nga Universiteti Johns Hopkins.

Franca ndodhet në gjendje të jashtëzakonshme që nga 17 marsi.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of