Gjermania investon 25 mld euro në sektorin e energjisë turke, duke punësuar 15 mijë persona

04/06/2021 3:35 PM 0 komente

Kompanitë gjermane kanë investuar gati 25 miliardë euro në sektorin e energjisë në Turqisë, duke punësuar më shumë se 15 mijë persona, tha Ministri i Energjisë dhe Burimeve Natyrore të Turqisë Fatih Dönmez.

Duke folur në Forumin e tretë të Energjisë Turke – Gjermane, Dönmez tha se Gjermania, si partneri më i madh tregtar i Turqisë, kishte një vëllim tregtar dypalësh prej 38 miliardë dollarësh në 2020.

Gjermania renditet e para në eksportet e Turqisë me 16 miliard dollarë dhe e dyta në importe me gati 22 miliard dollarë.

Me investime prej më shumë se 13 miliard dollarë në Turqi deri në vitin 2019 dhe me gati 7 mijë kompani gjermane aktive në Turqi, ministri tha se shifrat pasqyrojnë besimin që firmat dhe investitorët gjermanë kanë në sektorët dhe ekonominë turke.

Kjo shihet në sektorin e energjisë së rinovueshme, ku kompanitë gjermane kanë dhënë një kontribut të konsiderueshëm, duke arritur 51 mijë megavat (MW) deri në Prill 2020 nga 12 mijë në vitin 2002./Anadolu Agency

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of