Greqi, Profesionistët e vetëpunësuar do të përballen me kontribute të dyfishta në 2018

02/11/2017 9:36 AM 0 komente

Rreth 200,000 profesionistë të vetëpunësuar vitin e ardhshëm do të detyrohen të paguajnë kontribute të dyfishta të sigurimeve shoqërore në fondin ndihmës për shumat e mëdha të pensionit.

Burimet nga mediat vendase greke thonë se njësia e vetme e sigurimeve shoqërore (EFKA) pritet të lëshojë në gjysmën e parë të muajit njoftimin se do të përfshijë vetëm kontributet e tetorit në pensionin dhe kujdesin shëndetësor kryesor, pasi kontributet ndihmëse dhe ato të njëhershme, përsëri nuk do të paguhen nga gati 200,000 punonjës jo-pagash, të cilët sigurohen paralelisht në EFKA dhe fondin ndihmës (ETEAEP).

Ata do të paguajnë kontribut të dyfishtë vitin e ardhshëm, kur do t’u duhet të mbulojnë pagesat e 2017 në 11 ose 12 këste, siç pritet të tregojnë njoftimet e dhjetorit.

Kontributet e këtij viti nga profesionistët e vetëpunësuar duhet të llogariten sipas të ardhurave të vitit 2016, por përpunimi i të dhënave është vonuar nga Ministria e Punës Greke, shkruan Kathimerini.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of