Greqi, TAP përmbush mbi 50% të projektit

10/10/2017 8:59 AM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Mbi 50 për qind e tubacioneve të nevojshëm për ndërtimin e seksionit grek të gazsjellësit Trans-Adriatik (TAP) janë vendosur në terren, deklaroi në Samitin e 2-të të Selanikut, Menaxher i TAP-it për Greqinë, Katerina Papalexandri.

Ajo vuri në dukje se rreth një vit e gjysmë pas fillimit të ndërtimit, janë shtruar 441 kilometra tubacion, i cili zë më shumë se 80 për qind të të gjithë rrugës greke; 276 km të tubacionit janë vendosur në tokë dhe janë përmbushur mbi 50 për qind të rrugës së TAP në Greqi.

Përveç kësaj, më shumë se 95 për qind e tubacioneve të linjës për seksionin grek janë dërguar në portet e Kavallës, Selanikut dhe Aleksandropolis, ndërsa hidrotestet po zhvillohen gjithashtu – në një nga fazat përfundimtare të ndërtimit, shtoi Papalexandri.

Menaxheri i vendit TAP për Greqinë gjithashtu përmendi rëndësinë kritike të bashkëpunimit në mes të TAP dhe komuniteteve lokale, jo vetëm për ndërtimin e projektit, por edhe për hartimin dhe zbatimin e Programit të Investimeve Sociale dhe Mjedisore me vlerë 32 milionë euro, që TAP është duke zbatuar vullnetarisht në të gjithë zonat e prekura nga projekti.

TAP është pjesë e Korridorit të Gazit Jugor, i cili është një nga projektet prioritare të energjisë për BE.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of