Greqia planifikon të rihapë dyqanet më 1 dhjetor

18/11/2020 2:55 PM 0 komente

Qeveria greke ka përgatitur një plan që parashikon rihapjen e tregtisë me pakicë dhe shërbimeve të ushqimit nga 1 dhjetori, por zbatimi i tij varet nga shkalla në të cilën mund të përmbahet pandemia.

Zëvendësministri i Zhvillimit Nikos Papathanasis tha se ka një plan për rihapjen graduale të tregut brenda dy javësh, duke filluar me dyqanet e pakicës dhe furnizimit me ushqim. Ai shtoi se situata në lidhje me përhapjen e virusit po tregon një farë stabiliteti dhe së shpejti do të ketë një reduktim të ndjeshëm.

Sipas tij, plani është i ngjashëm me atë të pranverës, ku fillimisht u hapën dyqanet e vogla, pastaj më të mëdhenjtë, me qendrat tregtare dhe institucionet e shërbimit të ushqimit për t’u hapur të fundit.

Papathanasis tha se heqja e kufizimeve ndoshta nuk do të ndodhë në të gjithë Greqinë njëkohësisht, duke marrë parasysh shkallën e infeksionit të secilit rajon. Brenda një jave do të ketë një pamje më të qartë të situatës dhe vetëm atëherë mund të fillojë diskutimi i një rihapjeje.

Ai gjithashtu tha që ministria ka një plan për një dalje graduale nga bllokimi, duke shtuar se vendimet për atë nuk do të merren ekskluzivisht nga qeveria por në bashkëpunim me shkencëtarët.

Nga ana tjetër sipërmarrësit janë treguar mjaft të rezervuar ndaj deklaratave të Papathanasis rreth 1 dhjetorit.

Sipërmarrësit e tregtisë me pakicë thanë për median greke “Kathimerini” se informacioni që ata kanë marrë nga zyrtarë të tjerë të qeverisë është se do të jetë jashtëzakonisht e vështirë për bizneset e tyre të rihapen para 7 dhjetorit. Gjithashtu, ata nuk shohin hapjen e restoranteve dhe kafeneve (për klientët e ulur) para 14 dhjetorit.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of