Grupi ZF i Gjermanisë hap fabrikën e pjesëve për automjetet elektrike në Serbi

14/06/2019 9:26 AM 0 komente

Gjermanët e ZF Group hapën një fabrikë 160 milionë euro për automjetet elektrike në Pancevo, në veri të Serbisë.

Fabrika aktualisht ka një fuqi punëtore prej 300 punonjësish, por pritet që numri i tyre të rritet në 1,000, pas përfundimit të të gjitha fazave të zhvillimit të projektit, sipas një deklarate të kompanisë.

“ZF Friedrichshafen tashmë ka nisur fazën e dytë të projektit gjatë së cilës do të investojë 60 milionë euro dhe do të hapë 460 vende pune”,- tha kryetari i Bashkisë së Pançevës, Sasha Pavlov, në ceremoninë e hapjes.

“Gjatë fazës së dytë, do të hapet një qendër kërkimore, e cila do të punësojë më shumë se njëqind ekspertë të lartë nga Serbia”,- theksoi ai.

Fillimisht, kompania gjermane ka në plan të prodhojë boshtet elektrike për prodhuesit e pajisjeve origjinale premium, motorët e lëvizshmërisë elektronike, kutitë e mjeteve elektronike dhe mehatronike, microswitches dhe bordet e qarqeve të shtypura.

“Zgjerimi i fabrikës do ta bëjë Pancevën vendin më të madh të grupit ZF në Evropë, jashtë Gjermanisë. Falë universiteteve serbe ne do të krijojmë një gjeneratë të re të inxhinierëve të lëvizshmërisë elektronike për të ruajtur fuqinë e grupit,”- tha kreu i Divizionit të E-Mobilitetit në ZF Friedrichshafen, Joerg Grotendorst.

ZF Friedrichshafen ka një fuqi punëtore globale prej 146 mijë, në rreth 230 vende në rreth 40 vende. Në vitin 2017, ajo shënoi shitje prej 36.4 miliardë eurosh.


/ SEE NEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of