IFC lancon programin e obligacioneve në lira turke

25/06/2015 10:31 AM 0 komente

Korporata Ndërkombëtare Financiare (IFC) ka thënë më 22 qershor se ajo ka prezantuar një instrument financiar të ri për të zgjeruar disponueshmërinë e financimit në lira turke për ndërmarrjet private në Turqi.

IFC, anëtar i Grupit të Bankës Botërore, u bë institucioni i parë multilateral që emeton shënime obligacione të denominuara në lira.

IFC emetoi këstin përurues të obligacioneve në vlerën prej 100 milion lirash (37.5 milion dollarë). ‘

“Emetimi është pjesë e një programi më të gjerë për të emetuar rregullisht obligacionene të denominuara në lira dhe zgjeruar disponueshmërinë e financave afatshkurtër të monedhës vendase për ndërmarrjet private në Turqi, ‘tha IFC në një deklaratë.

IFC ka mbështetur zhvillimin e tregjeve të kapitalit në Turqi, duke siguruar kredi në valutë lokale që nga viti 2011 dhe ka caktuar 459 mln lira turke, ose afërisht 170 milionë dollarë, për investimet e sektorit privat në vend.

IFC gjithashtu mbështet hyrjen e korporatave turke në tregjet e kapitalit, që marrin pjesë si investitor spirancë në hapjen e tregut të obligacioneve të Sisecam, një prodhues xhami dhe kimikatesh, dhe Mersin International Port, i cili ka emetuar obligacionin e parë të infrastrukturës në Turqi. hurriyetdailyneës

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of