Importet gjermane sugjerojnë që ngadalësimi i ndikuar nga tregtia ka prekur vendin

10/10/2019 9:41 AM 0 komente

Rënia e industrisë e shkaktuar nga tregtia e Gjermanisë po ndikon gjithnjë e më shumë në ekonominë në vend.

Importet kanë rënë për një muaj të tretë në gusht, krahasuar me një vit më parë, sipas të dhënave nga zyra e Statistikave. Rënia mund të sinjalizojë dobësimin e kërkesës së brendshme pasi kompanitë i përgjigjen një perspektive të përkeqësuar të rritjes. Aktiviteti i fabrikës gjithashtu tregoi dobësi brenda Gjermanisë.

Raporti gjithashtu tregoi se eksportet ranë 3.9% nga viti në vit, pas një fitimi të një madhësie të ngjashme muajin e kaluar.

Raporti është i fundit në një varg të dhënash zhgënjyese që nxjerrin në pah situatën e pasigurt në ekonominë më të madhe të Evropës. Pasi prodhimi u tkurr në tremujorin e dytë, rreziku i një kontraktimi tjetër në periudhën korrik-shtator po rritet shumë. Kjo do ta vinte vendin në një recesion teknik dhe do të ngjallte shqetësime për shëndetin e ekonomisë së zonës euro.

/BLOOMBERG NEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of