Inflacioni francez ‘lehtësohet’, me nivelin e ulët tremujor prej 1.2%

30/08/2019 9:22 AM 0 komente

Inflacioni francez u ngadalësua në një tremujor të ulët në gusht në përputhje me pritshmëritë, sipas të dhënave paraprake të harmonizuara nga agjensia e statistikave INSEE.

Çmimet e konsumit u rritën 0.5% në gusht, duke dhënë një normë 12-mujore të inflacionit prej 1.2%, nivelin më të ulët që nga maji dhe zbritur nga 1.3% në korrik. Ekonomistët e anketuar nga Reuters kishin parashikuar mesatarisht 1.2%.

Rënia u ndikua nga një rënie më e fortë e çmimeve për mallrat e prodhuara dhe në një masë më të vogël të energjisë dhe duhanit, tha INSEE.

Më tej, INSEE tha se çmimet e prodhuesve u rritën 0.4% në korrik dhe ishin të pandryshuara gjatë një viti.

 

/REUTERS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of