Interes i lartë për zhvendosjen e vendbanimit në Greqi, përfitim nga taksimi i sheshtë

27/02/2020 2:53 PM 0 komente

Një numër i madh të të huajve me të ardhura të larta kanë shfaqur interes për zhvendosjen e vendbanimit të tyre në Greqi, në mënyrë që të përfitojnë nga taksimi i sheshtë, i prezantuar disa muaj më parë.

Dhjetëra firma juridike, si dhe konsulentë biznesi i kanë kërkuar Ministrisë së Financave më shumë detaje në lidhje me termat dhe kushtet e rregullores, që parashikohet të fillojnë të aplikojnë që nga fillimi i marsit, shkruan Kathimerini.

Zëvendësministri i Financave Apostolos Vesyropoulos dhe kreu i Autoritetit të Pavarur për të Ardhura Publike, Giorgos Pitsilis, nënshkruan një vendim të përbashkët në lidhje me procesin dhe kushtet për të përfituar taksimin alternativ të të ardhurave nga jashtë për individët që lëvizin vendbanimin e tyre tatimor në Greqi.

Me ligj, kushdo që zhvendos vendbanimin e tyre të taksave në Greqi do të përfitojë zbritje të konsiderueshme tatimore mbi të ardhurat e tyre globale, me një normë të sheshtë prej 100 mijë eurosh, duke u rritur me 20 mijë euro për çdo anëtar familje.

Kushti kryesor për ata që zhvendosin vendbanimin e tyre në Greqi është të zbatojnë investime në këtë vend që arrijnë në 500,000 euro brenda tre viteve. Asnjë pyetje nuk do të bëhet për origjinën e asaj të ardhurash.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of