Interesi tavan për mikrokreditë / BSH pranon disa nga sugjerimet e institucioneve financiare

21/06/2021 10:00 AM 0 komente

FacebookLinkedinTwitteremailPrintBanka e Shqipërisë ka aplikuar disa ndryshime nga varianti i parë i propozuar, në rregulloren që parashikon vendosjen e një norme efektive maksimale të interesit. Projekt-ndryshimet në rregullore reflektojnë kryesisht komentet dhe vërejtjet e paraqitura nga bankat dhe institucionet e tjera financiare. Në thelb, koncepti i Normës Maksimale Efektive të Interesit (NEI maksimal) nuk ndryshon as në variantin e ri. Ky tregues do të llogaritet mesatare e normës efektive të interesit të aplikuar nga subjektet, sipas llojit të kredisë konsumatore, […]

Për të lexuar artikullin e plotë abonohuni në Monitor Online

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of