Investimet në pronat e paluajtshme në Britani rritet me 150%, pavarësisht Brexit

30/07/2019 9:00 AM 0 komente

Pasiguritë e largimit të Britanisë nga Bashkimi Evropian nuk i kanë ndalur investitorët nga mbështetja e sektorit rezidencial të Britanisë.

Vëllimi total i investimeve në sektorin e patundshmërisë u rrit me më shumë se 150%, në 6.8 miliardë euro në 2018, sipas një raporti të ndërmjetësit JLL.

Londra udhëhoqi rritjen, me vëllimin e investimeve gati të dyfishuar në 2 miliardë euro krahasuar me vitin 2017.

Kjo ndihmoi rritjen e kapitalit të Britanisë, të bëhet qyteti i katërt më i madh europian për investime, prapa Berlinit, Kopenhagenit dhe Parisit.

Investimi në pronat e paluajtshme rezidenciale evropiane u rrit me 40% në 56 miliardë euro në 2018. Tregu është provuar popullor në mesin e investitorëve për shkak të rrjedhës së qëndrueshme të parave nga ndërtesat e tilla dhe mungesës së furnizimit në qytetet më të larta të Evropës.

“Duke pasur parasysh mungesën e përparimit në Brexit, disa investitorë të huaj janë bërë më të kujdesshëm kur merren parasysh një hyrje në treg”, tha Simon Scott në raportin e tij.


/ Bloomberg News

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of