Investitorët nga Shqipëria

25/05/2020 10:16 AM 0 komente

Në tregun e sigurimeve në Kosovë, kompanitë nga Shqipëria zënë peshë të rëndësishme. Sa i përket pronësisë, ndarja është gjysëm për gjysëm mes kapitalit vendas dhe kapitalit të huaj ku sigurisht pjesa kryesore janë kompani sigurimi që kanë ardhur nga Shqipëria dhe më pas janë blerë nga investitorët austriakë si Uniqa dhe Vienna Insurance Group. Hyrja e parë në treg ishte nga INSIG Kosova u themelua në vitin 2002 nga INSIG Shqipëri e cila zotërohej në ato vite në 100 […]

Për të lexuar artikullin e plotë abonohuni në Monitor Online

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of