Itali/ Autoriteti i Konkurrencës fillon procedurat e mosrespektimit ndaj Facebook

24/01/2020 9:49 AM 0 komente

Monitoruesi i Konkurrencës në Itali ka filluar procedurat kundër Facebook për mosrespektimin e një kërkese të mëparshme që kishte bërë në lidhje me praktikat e pahijshme tregtare në trajtimin e grupit të të dhënave të përdoruesve, tha agjensia të Premten.

Procedura mund të çojë në një gjobë të mundshme deri në 5 milion euro (5.6 milion dollarë), tha ajo në një deklaratë.

Në nëntor 2018, Autoriteti vendosi që Facebook të mos kishte njoftuar përdoruesit siç duhet për mbledhjen dhe përdorimin, për arsye tregtare, për të dhënat që ata lëshojnë.

Ajo gjobiti Facebook 5 milion euro dhe i kërkoi që të botojë një deklaratë ndryshuese në faqen kryesore të faqes së saj për Italinë, në aplikacionin Facebook dhe në faqen personale të secilit përdorues të regjistruar italian.

Të Premten rregullatori tha që Facebook nuk e kishte bërë një gjë të tillë.

/REUTERS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of