Italia po shtrëngon masat: Mbyllen baret pas orës 18:00 dhe të dielën, s’ka më kinema, pishina, palestra

24/10/2020 7:28 PM 0 komente

Italia pritet të shtrëngojë më shumë masat për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, pas rritjes së shpejtë të numrit të rasteve javët e fundit. Sipas një dekreti, që ende nuk ka marrë formën finale masat hyjnë në fuqi të 26  tetor dhe do të qëndrojnë deri në 30 nëntor, sipas Il Sole24ore.

Drafti thotë: «Duke filluar nga 26 Tetori 2020, aktivitetet e shërbimeve të hotelierisë (përfshirë baret, pub-et, restorantet, akulloret, pastiçeritë) pezullohen të Dielën dhe festat zyrtare; në ditët e tjera lejohen nga ora 5.00 deri në orën 6.00 pasdite ». “Konsumi i tryezës lejohet për një maksimum prej katër personash për tryezë, përveç nëse ata jetojnë të gjithë së bashku”.

Drafti parashikon që pas orës 6 të ndalohet konsumimi i ushqimit dhe pijeve në vende publike dhe të hapura për publikun, ndërsa furnizimi me ushqim në shtëpi është i lejuar në përputhje me rregullat e higjienës dhe shëndetit. Ushqimi që merret me vete është i lejuar deri në orën 24.00, por nuk mund të konsumohet në vendin ku blihet ose afër.

Nuk ka më bankete dhe pritje pas dasmash, kungimesh dhe pagëzimesh. “festat brenda dhe jashtë janë të ndaluara – thotë dokumenti – përfshirë ato që rezultojnë nga ceremonitë civile dhe fetare”.

Aktivitetet e palestrave, pishinave, qendrave të notit, qendrave të shëndetit, banjave janë pezulluar, me përjashtim të ofrimit të shërbimeve që konsiderohen brenda niveleve thelbësore të ndihmës, si dhe qendrave kulturore, qendrave sociale dhe qendrave recreative.

«Aktivitetet e lojërave argëtuese, dhomave të basteve dhe sallave të bingos dhe kazinove janë pezulluar. Shfaqjet e hapura për publikun në sallat teatrore, sallat e koncerteve, kinematë dhe në hapësira të tjera, madje edhe jashtë, janë pezulluar ”.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of