Video News Monitor

Kaosi i yjeve

12/07/2019 5:15 PM 0 komente

Investimet në shërbimet e akomodimit të luksit në Tiranë me katër dhe pesë yje nuk ta kthejnë mundin për shkak të informalitetit të lartë, mungesës së standardeve dhe së fundmi destabilitetit politik që ka ndikuar për keq rezervimet. Rritja e turistëve të huaj me 300% në dekadën e fundit dhe lehtësitë e fundit e qeverisë kanë nxitur investimet e luksit, të cilat në Tiranë do të dyfishohen deri me 2025, kurse kërkesa mbi 80% të saj është në fashën e tre yjeve. Operatorët e mëdhenj në Tiranë shesin 30% më lirë se rajoni dhe 60% më lirë se Europa. Mungesa e fuqisë punëtore shndërrohet në problem madhor dhe perspektiva është e paqartë nga mungesa e standardeve për të vënë yjet sipas meritës. Si ndahet tregu 100 milionë euro i hoteleve shqiptare.
lexoni

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of