Kapitali minimal, jo per sh.a.-te

20/11/2007 12:00 AM 0 komente

FacebookLinkedinTwitteremailPrint   Sipas sistemit ligjor të Bashkimit Europian, "çmimi" për përgjegjësinë e kufizuar (pra, mungesa e përgjegjësisë personale të aksionerëve) të kompanive me përgjegjësi të kufizuar, përbëhet nga mbrojtja e aksionerëve dhe kreditorëve me anë të kërkesave për kapital minimal, që do të thotë, këto kompani duhet të kenë një kapital fiks, sasia minimale e të cilit përcaktohet me ligj. Sipas ekspertëve të GTZ-së, debati mori rëndësi pasi Gjykata Europiane e Drejtësisë i detyroi vendet anëtare të lejonin regjistrimin e […]

Për të lexuar artikullin e plotë abonohuni në Monitor Online

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of