Katari mbi 70 projekte me 3.5 mln euro gjatë 2015 në Shqipëri

22/02/2016 9:11 AM 0 komente

Shoqata e Bamirësisë e Katarit ka zbatuar më shumë se 70 projekte në Shqipëri me një kosto prej rreth 3.5 mln euro vitit të kaluar.
Projektet ishin të fushës së arsimit, të kulturës, kujdesit social, strehim publik, ujit, dhe fuqizimin ekonomik.
Dhjetë projekte ishin të fokusuar vetëm në fushën e arsimit dhe kulturës, të cilat janë realizuar me një kosto prej 1.7 mln euro.
Vitin e kaluar, numri i përfituesve arriti në 1,700 nxënës që morën pjesë në kurse në Qendrën Katar për Gjuhët. Deri tani, 30,000 studentë kanë përfituar nga shërbimet e qendrës.
Shoqata e Bamirësisë e Katarit gjithashtu mbështet disa familje të jetimëve duke zbatuar projekte të vogla për të ndihmuar ata të mbulojnë nevojat e tyre. Tridhjetë projekte janë zbatuar, duke përfshirë krijimin e dyqaneve të vogla, parqe; ndihmesa me veshje etj. Projekte të tilla kanë qenë të suksesshme dhe shumë prej tyre janë duke u zgjeruar.
E ‘shqiptare për shqiptar “projekt i mbledh rrobat nga individët dhe dyqane dhe ua shpërndan ato jetimët dhe familjet e varfra. Më shumë se 10.000 njerëz kanë përfituar nga 30 ton të rrobave dhe këpucëve.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of