Katër projektet për Dajtin turistik, pas parkut të aventurave, gati hedhja me parashutë

18/08/2017 11:12 AM 0 komente

Mali i Dajtit është pjesa më atraktive e Kryeqytetit për fundjavat në natyre, por së fundmi disa projekte po kthejnë turizmin e organizuar në zonë me gjasë rritjen e vlerës së fitimeve. Pas itinerareve të të ecjes, shtigjeve për biçikletat është bërë aktiv këtë verë parku i aventurave dhe shumë shpejt do të funksionoje edhe hedhja me parashutë. Projektet janë iniciuar nga Bashkia e Tiranës nëpërmjet Agjencisë së Parqeve dhe Rekreacionit, e cila ka në proces realizimi krijimin e një zone për hedhjet me parashutë në pjesën e “Ballkonit të Dajtit”.

Në ditët e sotme, aeronautika, hedhjet me parashutë dhe të gjitha sportet ajrore po konsiderohen gjithmonë e më shumë si sporte jo ekstreme dhe më shumë si aktivitete rekreative për brezat e rinj.

Momentalisht ekzistojnë 5 Aero-Clube dhe Federata të Aerodinamikës. Rritja e dashamirësve të këtij sporti e bën të domosdoshme ndërtimin e një zone fluturimi. Në këtë kontekst APR propozon Ballkonin e Dajtit si një vend ideal, të zgjedhur nga specialistët për një sërë arsyesh si; afërsinë me qytetin e Tiranës, kushtet e favorshme atmosferike dhe mundësitë e shumta të akomodimit.  Në fund të muajit të kaluar është përuruar Parku i Aventurave i pari i këtij lloji në vendin tonë.

Parku i aventurave ofron 7 kurse të nivele të ndryshme për fëmijë dhe të rritur me nivele të ndryshme vështirësie.

Përveçse se një ofertë mjaft argëtuese për të apasionuarit e turizmit të aventurës, parku i aventurës do të çojë të ardhura të konsiderueshme, bashkisë së Tiranës.

Argëtimi për dy orë i një fëmije kushton 1 mijë lekë ndërsa për një të rritur bileta është 1 mijë e 400 lekë.

Në Dajt tashmë ka edhe një zyrë informacioni të posaçme për turistët për të informuar ata për shtigjet dhe mënyrat e tjera argëtuese për të kaluar kohen e lirë.

Kryeqyteti është i pasur me burime turistike në rrethinat e saj, të cilat ende nuk janë maturuar. Por vitet e fundit tendenca për të zëvendësuar fundjavat në Durrës me udhëtime eksploruese ka shpresë për shndërruar këto zona në objekte të mirëfillta turistike edhe me leverdi ekonomike.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of