KE: Shkalla e papunësisë do të arrijë në 7%

20/05/2020 3:52 PM 0 komente

Shkalla e papunësisë në Bullgari pritet të arrijë në 7% në vitin 2020, pasi ra në një nga nivelet më të ulëta historike prej 4.2% në vitin 2019, tregon parashikimi ekonomik i Komisionit Europian.

Humbjet e vendeve të punës pritet të jenë më të theksuara në sektorin e shërbimeve (tregtia me pakicë, transporti, industria e hotelerisë), i cili do të funksionojë deri në 40% të kapacitetit të plotë. Në vitin 2021, pritet një rimëkëmbje e pjesshme e punësimit dhe shkalla e papunësisë pritet të ulet në 5.8%.

Komisioneri për Ekonominë, Paolo Gentiloni, parashikon që deficiti buxhetor i Bullgarisë do të jetë nën nivelin 6% të PBB-së.

Inflacioni i çmimeve të konsumit pritet të bjerë nga 2.5% në vitin 2019, në 1.1% në vitin 2020 dhe të qëndrojë në atë nivel edhe në vitin 2021. Borxhi i përgjithshëm i qeverisë pritet të arrijë në 25.5% të PBB-së, si në vitin 2020, ashtu edhe në 2021.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of