“Kemi mbyllur edhe rezervimet për 2019-2020, do të kemi vetëm nordikë”

20/02/2018 4:32 PM 0 komente
Prestige Resort

Flet Blerim Norja, administrator Prestige Resort

 

Interesi në rritje i të huajve për Golemin ka bërë që investimet në struktura të reja të vazhdojnë. Prestige Resort, ish-Mak Albania, pritet që të zgjerohet edhe me 60 dhoma të tjera para fillimit të sezonit, ndërkohë që të gjithë dhomat janë të rezervuara.

Blerim Norja, administrator i Prestige Resort, tha për “Monitor” se këtë vit ka një miks të kërkesave nga nordikët, polakët, çekët dhe po kaq miks janë dhe paketat e kërkuara. Gjithsesi, ende pa nisur sezoni i këtij viti, janë mbyllur rezervimet edhe për sezonin 2019-2020. Vitin e ardhshëm turistët do të jenë vetëm nga Finlanda, Danimarka, Norvegjia, Suedia.

Ky është viti i parë që Prestige Resort ish-Mak Albania do të ketë një sezon të plotë turistik, duke qenë se vitin e kaluar u hapët në fund sezoni. Si duket kërkesa, si kanë qenë rezervimet?

Me rezervime, për hir të së vërtetës, jemi të plotësuar nga 10 maji deri më 3 tetor. Momentalisht kemi 87 dhoma, por para sezonit, do të bëhen aktive 60 dhoma të tjera, sepse përfundon zgjerimi që jemi duke bërë, që e çon totalin në 147 dhoma. Ka një miks të turistëve, por që kryesisht janë nga vendet nordike por edhe çekë, polakë, sllovakë dhe gjermanë. Ne bëmë vetëm një test të shkurtër vitin e kaluar, sepse u hapëm në fund të sezonit dhe që rezultoi i suksesshëm. Turistët e parë që presim janë nordikët dhe do të shohim si do të shkojë.

Çfarë paketash keni ofruar për pushuesit, sipas marrëveshjeve që keni me agjencitë?

Shërbimet janë me “bed and breakfast” për nordikët dhe “all inclusive” për polakët, çekët dhe sllovakët. Kemi një masë të vogël me rusë, ukrainas dhe hungarezë, që i sjell një agjenci Aler Travel, (ukrainas) por që edhe këta janë “bed and breakfast”.

A hasni probleme në sigurimin e furnitorëve për shërbimin ‘all inclusive’?

Jo, nuk e hasim problemin me furnitorët por kemi problem pjesën e gjetjes së stafit, sepse duhet i kualifikuar dhe ose duhet ta marrësh nga Tirana dhe Durrësi ose duhet ta kualifikosh ti. Në kohë sezoni, ne na duhet të dhjetëfishojmë staf në raport me atë që kemi zakonisht.

Çfarë kushtesh kanë vendosur për menunë agjencitë që sjellin turistët?

Po në tërësi është rënë dakord që 50% e ushqimit të jetë tradicional shqiptar dhe 50% italian. Normalisht janë kritere standarde ato që vihen, si për shembull të kesh katër lloj bukësh, mishi. Fillimi është një lloj testi, pastaj ti fillon kupton çfarë pëlqehet më shumë dhe çfarë jo dhe e korrigjon gradualisht edhe sipas kërkesave. Kjo është diçka që ndryshohet. Ne shpresojmë që të shkojë mirë, duke qenë se kemi mbyllur kontratën edhe për sezonin tjetër 2019-2020 me Apollon dhe vitin tjetër do të kemi vetëm nordikë.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of