KKT miraton leje për hotele në Jug, dy parqe fotovoltaikë dhe terminali i aeroportit të Kukësit

04/12/2020 12:00 PM 0 komente

Këshilli Kombëtar i Territorit miratoi të enjten e kësaj jave 42 vendime, ku përfshiheshin disa plane vendore, leje për investime në energjetikë, si dhe për struktura akomodimi në disa zona përgjatë bregdetit, duke nisur nga Durrësi e Kavaja e duke vijuar në pjesën e Jugut.

Sa i takon energjetikës, KKT miratoi disa leje për ndërtimin e linjave 220kv dhe lejen e zhvillimit për Parkun Fotovoltaik Spitallë. Lidhur me këtë të fundit, qeveria hapi garën ndërkombëtare vetëm disa ditë më parë, duke vendosur si çmim tavan atë 55 euro për megavat.

Një tjetër leje është ajo e zhvillimit të parkut fotovoltaik që shtrihet në dy bashki, atë të Divjakës dhe Fierit, gjë që të bën të mendosh se është parku që do të zhvillohet nga Voltalia. Vendim tjetër që bie në sy lidhet me aeroportin e Kukësit, ku KKT ka dhënë miratimin për një leje ndërtimi për terminalin e këtij aeroporti.

Vendimet e KKT

 1. Për miratimin e Planeve të Detajuara për Zonat e Rëndësisë Kombëtare në bregdet: “Grykëderdhja e Ishmit, Tale dhe Spille”.
 2. Për miratimin e Planit të Detajuar për Zonën me Rëndësi Kombëtare Drilon – Tushemisht.
 3. Për miratimin e Rishikimit të Planit të Përgjithshëm Vendor Bashkia Vlorë.
 4. Për miratimin e Planit të Përgjithshëm Vendor Bashkia Pogradec.
 5. Leje Zhvillimi për objektin: “Parku fotovoltaik, Spitallë”, me vendndodhje në Bashkinë Durrës, me zhvillues Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë.
 6. Leje zhvillimi për objektin: “Park Fotovoltaik”, me vendndodhje ne Bashkinë Divjakë dhe Bashkinë Fier.
 7. Leje Ndërtimi Infrastrukture për objektin: “Rruga Korçë-Ersekë Loti 2, gjatësia 4.15 km”, me vendndodhje në Bashkinë Kolonjë, me zhvillues Autoriteti Rrugor Shqiptar.
 8. Leje Ndërtimi për objektin: “Ndërtimi i Nënstacionit 220/110/35kV, Shumat dhe i traktit 220kV në Nënstacionin 220/110/10kV, Komsi”, me vendndodhje në Bashkinë Dibër, me zhvillues Operatorin e Sistemit të Transmetimit (OST).
 9. Leje Ndërtimi për objektin: “Linjë ajrore dyfishe Rrashbull dhe Unaza Tiranë 110 kv, Loti 1 nënstacionet”, me vendndodhje në Bashkitë Durrës dhe Tiranë, me zhvillues Operatorin e Sistemit të Transmetimit (OST).
 10. Leje Ndërtimi për objektin: “Ndërtimi i linjës 220 kV, Shumat dhe Komsi”, me vendndodhje në Bashkitë Mat, Klos dhe Dibër, me zhvillues Operatorin e Sistemit të Transmetimit.
 11. Leje Ndërtimi për objektin: “Rikonstruksioni i godinave të maternitetit “Mbretëresha Geraldinë” dhe ndërtim i ri 3 kat”, me vendndodhje në Bashkinë Tiranë, me zhvillues “Spitalin Universitar Obsetrik Gjinekologjik “Mbretëresha Geraldinë”.
 12. Leje për ndryshimin e projektit gjatë ndërtimit dhe ndryshimin e subjektit zhvillues për objektin: “Vazhdimi i Lungomares – segmenti jugor nga fushat e sportit deri tek tuneli”, Bashkia Vlorë” me zhvillues Bashkinë Vlorë.
 13. Leje Ndërtimi për objektin: Terminali i aeroportit ndërkombëtar të Kukësit dhe godinat ndihmëse”, me vendndodhje në Bashkinë Kukës, me subjekt zhvillues “Kukës International Airport” sh.p.k.
 14. Leje zhvillimi për objektin: “Shkolla për arsimin e mesëm “Dalip Topi”, me vendndodhje në rrugën Shefqet Kuka, Bashkia Tiranë”, me zhvillues Bashkia Tiranë.
 15. Leje zhvillimi për objektin: “Shkolla 9- vjeçare dhe kopshti “Drejtoria e Higjenës” me vendndodhje në Bashkinë Tiranë”, me zhvillues Bashkia Tiranë.
 16. Leje zhvillimi për objektin: “Shkolla për arsimin e mesëm “5 Maji ” me vendndodhje në Bashkinë Tiranë”, me zhvillues Bashkia Tiranë.
 17. Për delegimin e lejes së zhvillimit dhe lejes së ndërtimit për njësinë strukturore TR/169 për realizimin e një projekti të integruar për godinat e reja të Bibliotekës Kombëtare dhe Qendrës Kombëtare të Kulturës për fëmijë.
 18. Leje Zhvillimi për objektin: “Universiteti Metropolitan i Tiranës”, me vendndodhje në Tiranë, me zhvillues shoqërinë “Future University of Tirana” sh.p.k.
 19. Leje Zhvillimi për objektin: “Tirana Gjergj Fishta Bulevard Residential Complex”, me vendndodhje në Bashkinë Tiranë, me zhvillues shoqërinë “Forever Construction” sh.p.k.
 20. Leje Zhvillimi për objektin: “Kompleks banimi, hotelerie dhe shërbimesh me 2 kate parkimi nëntokë, në rrugën Teodor Keko, Tiranë”, me vendndodhje Bashkia Tiranë, me zhvillues shoqëritë “XH&M” sh.p.k, “ALFAZED” sh.p.k dhe “ERJONI” sh.p.k.
 21. Leje për shtyrjen e afatit të Lejes së Ndërtimit për objektin: “Ndërtimi dhe administrimi i impiantit të trajtimit të mbetjeve urbane të Qarkut Fier dhe prodhimin e energjisë”, me vendndodhje në Bashkinë Fier me zhvillues shoqërinë “Integrated Technology Ëaste Treatment Fier” sh.p.k.
 22. Leje Zhvillimi për objektin: “Boutique Hotel Dhërmi”, me vendndodhje në Gjilekë, Bashkia Himarë, me zhvillues shoqërinë “Hotel Splendor” sh.p.k.
 23. Leje Zhvillimi për objektin: “Pikë karburanti dhe kompleks shërbimi në Rrugën Tiranë-Elbasan, Veri Mjull, Bathore”, me vendndodhje në Bashkinë Tiranë, me zhvillues “Kastrati” Sh.p.k.
 24. Leje Zhvillimi për objektin: “Pikë karburanti dhe kompleks shërbimi në Unazën e Madhe të Tiranës, Segmenti Teg-Farkë, Lundër, Bashkia Tiranë” me vendndodhje në Bashkinë Tiranë, me zhvillues “Kastrati” Sh.p.k.
 25. Leje Zhvillimi për objektin: “Pikë karburanti dhe kompleks shërbimi në Rrugën Tiranë-Elbasan, Jug Mjull, Bathore”, me vendndodhje në Bashkinë Tiranë, me zhvillues “Kastrati” Sh.p.k.
 26. Leje Infrastrukturore për objektin: “Impjanti i Trajtimit të Ujërave të Ndotura, dhe sistemimi i kanalizimeve, Bashkia Divjakë”, me vendndodhje dhe zhvillues Bashkinë Divjakë.
 27. Leje Ndërtimi për objektin: “Godinë polifunksionale me një kat nëntokë dhe pikë hidrokarburanti, në pronësi të Kastrati sh.p.k”, me vendndodhje në territorin e Bashkisë Tiranë, me zhvillues shoqërinë “Kastrati sh.p.k”.
 28. Leje Zhvillimi për objektin: “Hotel dhe shërbime, me 2 kat parkimi nëntokë”, me vendndodhje në Bashkinë Durrës, me zhvillues shoqërinë “Rinia 04” sh.p.k
 29. Leje Zhvillimi për objektin: “Hotel dhe shërbime, me 1 kat nëntokë”, me vendndodhje në Bashkinë Durrës, me zhvillues Z.Astrit Hysa.
 30. Leje Zhvillimi për objektin: “Godina shërbimi dhe banimi, Currila”, me vendndodhje në Bashkinë Durrës, me zhvillues Z. Adlei Likmeta, Zj. Dorian Baba, Z.Florenc Rama, Z.Virgjil Kazanxhiu.
 31. Leje Zhvillimi për objektin: “Porto Oriku” Barrierë detare për akomodimin e mjeteve lundruese me shërbime ndihmëse, në fshatin Radhimë, Bashkia Vlorë”, me vendndodhje në Bashkinë Vlorë, me zhvillues “Qendra e Peshkimit Oriku sh.p.k
 32. Leje Zhvillimi për objektin: “Godinë shërbimi, restorant dhe hotel, me 2 kate parkimi nëntokë, në rrugën “Aleksander Moisiu”, Vlorë”, me vendndodhje në Bashkinë Vlorë, me subjekt zhvillues Z. Erion Canaj.
 33. Leje Zhvillimi për objektin: “Godina turistike hoteleri dhe shërbime, me 1 kat parkimi nëntokë”, me vendndodhje në Zvërnec, Bashkia Vlorë, me zhvillues shoqërinë “Lespipa” sh.p.k.
 34. Leje Zhvillimi për objektin: “Hotel, shërbime dhe pishinë, me 2 kate nëntokë”, me vendndodhje në Bashkinë Kavajë, me zhvillues shoqërinë “Epidamn-A” sh.p.k.
 35. Leje Zhvillimi për objektin: “BH Hotel dhe shërbime, me 1 kat nëntokë ”, me vendndodhje në Borsh Bashkia Himarë, me zhvillues shoqëritë “GBK” sh.p.k dhe “Emily Holidays” sh.p.k
 36. Leje Zhvillimi për objektin: “Hotel dhe shërbime, me 1 kat nëntokë.”, me vendndodhje në Bashkinë Himarë, me zhvillues Z. Nikollaq Goro, Znj.Kriseida Goro, Z.Jorgaq Rrapo, Z.Aliqi Rrapo.
 37. Leje Ndërtimi për objektin: “Rikonstruksioni i godinës së Prokurorisë së Përgjithshme”, me vendndodhje në Bashkinë Tiranë, me zhvillues Prokurorinë e Përgjithshme.
 38. Leje Zhvillimi për objektin: “Strukturë me funksion hotelieri, me 1 kat nëntokë”, me vendndodhje në Bashkinë Himarë, me zhvillues shoqërinë Altea Invest shpk.
 39. Leje Zhvillimi për objektin: “Godinë banimi dhe shërbimi me 2 kate nën tokë”, me vendndodhje në Bashkinë Durrës, me zhvillues shoqërinë “XHEMF” sh.p.k.
 40. Për disa ndryshime në Vendimin Nr. 23, datë 28.02.2020 të Këshillit Kombëtar të Territorit “Për përcaktimin e procedurave që do të ndiqen nga autoritetet e zhvillimit të territorit për shqyrtimin e aplikimeve, brenda zonës së brezit bregdetar”
 41. Për shqyrtimin e kërkesave për leje zhvillimi dhe ndërtimi brenda zonave të mbrojtura.
 42. Njoftimi i anëtarëve të Këshillit Kombëtar të Territorit për Miratimin e Planeve të Detyruara Vendore për Zonat e Dëmtuara dhe Zonat e Reja të Zhvillimit.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of