Klasifikimi i Forbes / 50 klubet sportive më të pasura në botë

22/07/2019 8:43 PM 0 komente

Revista Forbes publikoi klasifikimin e përvitshëm të klubeve sportive me vlerën më të lartë në botë për vitin 2019. Cowboys janë franchise sportive më e pasur në planet, për të katërtin vit me radhë, me 5 mld dollarë.

Ethet e Cowboys ndihmuan pronarin Jerry Jones të gjenerojë 340 mln dollarë në sponsorizime dhe të ardhura nga vendet premiun në stadiumin AT&T, dyfishi i vlerës krahasuar me çdo skuadër tjetër. Pragu për të hyrë në klasifikim është 2,07 mld dollarë, në rritje me 125 milionë dollarë krahasuar me vitin e kaluar, dhe 1,2 mld dollarë krahasuar me 5 vjet më parë. NFL është sërish Liga më e përfaqësuar në këtë klasifikim.

New York Yankees kanë fituar tre pozicione, duke u renditur menjëherë pas Cowboys me vlerë rreth 4,6 mld dollarë, në rritje me 15%. Numri i tifozëve në Yankee Stadium është rritur me 10% krahasuar me vitin e kaluar, në 3,5 milionë, numri më i lartë për klubet që nga 2012-a.

Real Madrid renditet në vend të tretë me 4,2 mld dollarë, dhe është klubi i parë ndër tetë klube futbolli në këtë klasifikim. Klubi spanjoll ka fituar më shumë se 100 milionë dollarë pasi fitoi Champions League-n e fundit në vitin 2018.

Ndërsa New York Knicks renditen të parët (vendi i pestë) ndër nëntë skuadra të NBA në këtë klasifikim. Vlera e këtij ekipi është 4 mld dollarë, në rritje me 11%. Edhe Los Angeles Lakers ($ 3,7 miliardë) e Golden State Warriors ($ 3,5 miliardë) hyjnë sërish në top 10.

Të gjithë ekipet sportive në klasifikim kanë një bilanc pozitiv. Barcelona, e cila ka humbur 37 milionë dollarë për shkak të shpenzimeve të tepruara me lojtarët, është i vetmi klub që ka regjistruar humbje në bazë operative. Të gjithë klubet e tjera kanë fituar të paktën 25 milionë dollarë. Më shumë se gjysma kanë fituar më shumë se 100 milionë dollarë.

Klasifikimi i50 klubeve sportive me vlerën më të lartë në botë për 2019

50. New Orleans Saints (NFL)
Vlera: $2,08 miliardë
Pronari: Gayle Benson

49. Jacksonville Jaguars (NFL)
Vlera: $2,08 miliardë
Pronari: Shahid Khan

47. Kansas City Chiefs (NFL)
Vlera: $2,1 miliardë
Pronari: Lamar Hunt Family

47. St. Louis Cardinals (MLB)
Vlera: $2.1 miliardë
Pronari: William DeWitt Jr.

46. Arizona Cardinals (NFL)
Vlera: $2,15 miliardë
Pronari: Wiliam Bidwill

45. Liverpool (Soccer)
Vlera: $2,18 miliardë
Pronari: John Henry, Tom Werner

44. Los Angeles Clippers (NBA)
Vlera: $2,2 miliardë
Pronari: Steve Ballmer

43. Dallas Mavericks (NBA)
Vlera: $2,25 miliardë
Pronari: Mark Cuban

42. Arsenal (Soccer)
Vlera: $2,27 miliardë
Pronari: Stanley Kroenke

41. Los Angeles Chargers (NFL)
Vlera: $2,28 miliardë
Pronari: Spanos Family

38. New York Mets (MLB)
Vlera: $2,3 miliardë
Pronari: Fred & Jeff Wilpon, Saul Katz

38. Carolina Panthers (NFL)
Vlera: $2,3 miliardë
Pronari: David Tepper

38. Houston Rockets (NBA)
Vlera: $2,3 miliardë
Owner: Tilman Fertitta

37. Brooklyn Nets (NBA)
Vlera: $2,35 miliardë
Pronari: Mikhail Prokhorov, Joe Tsai

36. Indianapolis Colts (NFL)
Vlera: $2,38 miliardë
Pronari: James Irsay

35. Minnesota Vikings (NFL)
Vlera: $2,4 miliardë
Pronari: Zygmunt Wilf

34. Oakland Raiders (NFL)
Vlera: $2,42 miliardë
Pronari Mark Davis

33. Miami Dolphins (NFL)
Vlera: $2,58 miliardë
Pronari: Stephen Ross

32. Chelsea (Soccer)
Vlera: $2,58 miliardë
Pronari: Roman Abramovich

31. Seattle Seahawks (NFL)
Vlera: $2,58 miliardë
Pronari: Pat Allen Trust

30. Pittsburgh Steelers (NFL)
Vlera: $2,59 miliardë
Pronari: Daniel Rooney Trust, Art Rooney II

29. Baltimore Ravens (NFL)
Vlera: $2,59 miliardë
Pronari: Stephen Bisciotti

28. Atlanta Falcons (NFL)
Vlera: $2,6 miliardë
Pronari: Arthur Blank

27. Green Bay Packers (NFL)
Vlera: $2,63 miliardë
Pronari: shareholder-owned

26. Denver Broncos (NFL)
Vlera: $2,65 miliardë
Pronari: Pat Bowlen Trust

25. Manchester City (Soccer)
Vlera: $2,69 miliardë
Pronari: Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan

24. Philadelphia Eagles (NFL)
Vlera: $2,75 miliardë
Pronari: Jeffrey Lurie

22. Boston Celtics (NBA)
Vlera: $2,8 miliardë
Pronari: Wycliffe & Irving Grousbeck, Robert Epstein, Stephen Pagliuca

22. Houston Texans (NFL)
Vlera: $2,8 miliardë
Pronari: Robert McNair

21. New York Jets (NFL)
Vlera: $2,85 miliardë
Pronari: Robert Wood Johnson IV

19. Chicago Bears (NFL)
Vlera: $2,9 miliardë
Pronari McCaskey family

19. Chicago Bulls (NBA)
Vlera: $2,9 miliardë
Pronari: Jerry Reinsdorf

18. San Francisco Giants (MLB)
Vlera: $3 miliardë
Pronari: Charles Johnson

17. Bayern Munich (Soccer)
Vlera: $3,o2 miliardë
Pronari: Membri del club

16. San Francisco 49ers (NFL)
Vlera: $3,05 miliardë
Pronari: Denise DeBartolo York, John York

14. Chicago Cubs (MLB)
Vlera: $3,1 miliardë
Pronari: Ricketts family

14. Washington Redskins (NFL)
Vlera: $3,1 miliardë
Pronari: Daniel Snyder

12. Los Angeles Rams (NFL)
Vlera: $3,2 miliardë
Pronari: Stanley Kroenke

12. Boston Red Sox (MLB)
Vlera: $3,2 miliardë
Pronari: John Henry, Thomas Werner

10. Los Angeles Dodgers (MLB)
Vlera: $3,3 miliardë
Pronari: Guggenheim Baseball Management

10. New York Giants (NFL)
Vlera: $3,3 miliardë
Pronari: John Mara, Steven Tisch

9. Golden State Warriors (NBA)
Vlera: $3,5 miliardë
Pronari: Joe Lacob, Peter Guber

8. Los Angeles Lakers (NBA)
Vlera: $3,7 miliardë
Owners: Jerry Buss Family Trusts, Philip Anschutz

7. New England Patriots (NFL)
Vlera: $3.8 miliardë
Pronari: Robert Kraft

6. Manchester United (Soccer)
Vlera: $3,81 miliardë
Pronari: Famiglia Glazer

5. New York Knicks (NBA)
Vlera: $4 miliardë
Owner: Madison Square Garden Company

4. Barcelona (Soccer)
Vlera: $4,02 miliardë
Pronari: Membri del club

3. Real Madrid (Soccer)
Vlera: $4,24 miliardë
Pronari: Membri del club

2. New York Yankees (MLB)
Vlera: $4,6 miliardë
Pronari: Steinbrenner family

1. Dallas Cowboys (NFL)
Vlera: $5 miliardë
Pronari: Jerry Jones

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of