Kombet e Bashkuara: Shqipëria në mesin e 41 shteteve botërore ku femrat jetojnë në kushte më të varfra se sa meshkujt

01/03/2016 10:17 AM 0 komente

Çrrënjosja e varfërisë ekstreme dhe urisë është një ndër sfidat kryesore globale, për të cilat edhe Kombet e Bashkuara lobojnë.

Në një raport të publikuar së fundmi prej tyre, “GenderChart”, tregon se si sa femrat po performojnë për një arritur një progres global në 2015, por që shifrat flasin ende për nivele të ulëta punësimi, pagese, të drejtash krahasuar me meshkujt.

Sa i përket varfërisë, Shqipëria gjendet në mesin e 41 shteteve në të cilat gratë janë më të predispozuara që të jetojnë në varfëri, krahasuar me meshkujt. Në grupin ku ndodhemi ne, renditen ndër shtetet më të varfra si Burundi, Zimbabve, Nigeri, Etiopi etj. Ndërsa shtetet e rajonit si Mali i Zi dhe Serbia gjenden në mesin e 17 vendeve ku femrat janë në pozita favorizuese për nivelin e varfërisë, krahasuar me meshkujt.

Të tjerë shtete si Turqia, Egjipti, Jemeni, Mianmari etj. ka një barazi në nivelin e varfërisë mes meshkujve dhe femrave.

GRAFIK

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of