Komisioni thotë se Norvegjia duhet të taksojë më shumë fermerët e salmonit

04/11/2019 9:51 AM 0 komente

Norvegjia, prodhuesi më i madh në botë i salmonit, duhet të marrë më shumë fitime nga blegtoria duke futur një taksë të re të burimeve natyrore, tha një komision i caktuar nga qeveria.

Koalicioni i udhëhequr nga Konservatori ngriti komisionin vitin e kaluar pasi opozita nxiti që shteti të merrte një pjesë më të madhe të fitimeve nga industria më e madhe e eksporteve të Norvegjisë pas naftës dhe gazit. Por nuk është e qartë se si do të veprojë qeveria sipas këshillave pasi shumica e partive të saj anëtare kanë dalë kundër një propozimi të tillë.

Shumica e anëtarëve në komision, të udhëhequr nga profesori i ekonomisë Karen Helene Ulltveit-Moe, propozuan krijimin e një takse prej 40% të burimeve natyrore bazuar në fitimet e fermerëve. Komisioni gjithashtu rekomandoi heqjen e taksës së pasurisë në objektet e blegtorisë, sipas një deklarate të hënën.

Taksa e re do të sigurojë të ardhura prej rreth 7 miliardë koronë (771 milion dollarë) në vit, megjithëse kjo shifër duhet të pritet të luhatet, tha komisioni.

/BLOOMBERG

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of