Kompania e parë maqedonase e teknologjisë së lartë pritet të investojë në Bunardzik

06/03/2016 8:00 AM 0 komente

Në zonën e lirë industriale në Bunarxhik u ngrit fondacioni për ndërtimin e një fabrike nga Hi-Tech Assembly Center – investimi i parë në histori nga një kompani maqedonase në një zonë industriale lokale.

Investimi prej 20 milionë eurosh pritet të hapë mbi 300 vende pune dhe do të realizohet në dy faza – me fazën e parë që vlerësohet në 6 milionë euro dhe fazën e dytë, në 14 milionë euro.

Një fabrikë do të ndërtohet në fazën e parë në një sipërfaqe prej 5,400 metrash katrorë. Ajo pritet të fillojë operacionet e saj në vjeshtë, me një staf prej 100 vetash.

“Kompania e re, kulmi i arritjeve teknike dhe teknologjike në Maqedoni, do të krijojë më shumë se 300 vende pune. Me prodhimin e komponentëve të lartë elektronikë, ne do të jemi pjesë e sferës globale të nanoteknologjive. Kështu, ne do të kontribuojmë ndjeshëm në rritjen e normës së eksportit të Maqedonisë”, deklaroi themeluesi i qendrës Hi-Tech Assembly Center, Savo Stankovic.

Gjatë ekzistencës 36-vjeçare të kompanisë, tha ai, kjo përfaqëson një tjetër sfidë, një moment historik jo vetëm për familjen time, por edhe për sipërmarrësit e tjerë dhe të gjithë vendin.

Në pesë vitet e ardhshme, investimet hi-tech janë planifikuar të zgjerohen në Bunarxhik, në një shtesë prej 11,000 metrash katrorë. Produktet e tij do të eksportohen kryesisht në Gjermani, Zvicër, Britani të Madhe dhe Skandinavi, tha Viktor Mizo, drejtori i drejtorisë së zonave zhvillimore teknologjike dhe industriale.

Hi-Tech Assembly Center prodhon produkte që përdoren në industrinë ushtarake, industrinë e automobilave dhe industrinë e linjave ajrore për klientët e saj si Continental, Bosh, Siemens, Philips, etj.

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of