Koncesionari i Aeroportit të Sofjes investime 460 mln euro, pavarësisht krizës

24/03/2021 10:14 AM 0 komente

SOF Connect, konsorciumi ndërkombëtar i cili mori kontratën 35-vjeçare të koncesionit për të drejtuar Aeroportin e Sofjes të Bullgarisë, tha se po i përmbahet angazhimit të saj për të tërhequr menjëherë mbi 900 milion levë (547.5 milion dollarë / 460.2 milion euro) në investime afatgjata në vend pavarësisht kriza Covid-19.

“Ne jemi plotësisht të përgatitur të paguajmë 660 milion levë, përfshirë TVSH-në, si një shpërblim fillestar i koncesionit në buxhetin e shtetit të Bullgarisë, ndërsa shuma totale e investimit tonë kapital është rritur në 624 milion euro (742.8 milion dollarë), pa ndryshime në angazhimin tonë për ndërtimi i një terminali të tretë në aeroport deri në vitin e dhjetë të koncesionit, “-tha SOF Connect në një deklaratë.

Firma e investimeve me qendër në Francë Meridiam Eastern Europe Investments po udhëheq konsorciumin që përfshin gjithashtu operatorin e Aeroportit të Mynihut, i cili do të menaxhojë transformimin e aeroportit në kryeqytetin Bullgar.

Kontrata e koncesionit do të rezultojë në një rritje të konsiderueshme të investimeve në aeroport, nga të cilat do të përfitojnë pasagjerët dhe do të pozicionohet Aeroporti i Sofjes si aeroporti kryesor në rajon. Së bashku me këtë, përfitimet financiare për buxhetin e shtetit do të rriten ndjeshëm, vuri në dukje koncesionari në deklaratën e tij.

Sipas konsorciumit, kërkesa e tij për të shtyrë pagesën e tarifave vjetore, të rëna dakord për dhjetë vitet e para të kontratës. në dhjetë vitet e fundit është absolutisht e nevojshme në mënyrë që të ruhet stabiliteti financiar i Aeroportit të Sofjes dhe për të zbatuar programin e investimeve, pavarësisht rënies së trafikut ajror të shkaktuar nga kriza më e rëndë ndonjëherë në industrinë e aviacionit.

 

/SEENEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of