Konkurrenca miraton shitjen e 90% të aksioneve të INSIG Jetë sh.a tek Samir Mane dhe Shefqet Kastrati

03/11/2017 12:18 PM 0 komente

Autoriteti i Konkurrencës ka dhënë autorizimin e fundit  lidhur me shitjen dhe transferimin e 90% të aksioneve të Insig Jete sh.a tek dy sipërmarrës të njohur, Samir Mane dhe Shefqet Kastrati.

Në një njoftim zyrtar, Konkurrenca bëri me dije, se me anë të vendimit nr. 478 datë 26.10.2017, vendosi të autorizojë përqendrimin e realizuar nëpërmjet përftimit të kontrollit mbi shitjen dhe transferimin e kuotës prej 90% të ndërmarrjes INSIG Jete SHA, nga Eurosig SHA tek  z. Shefqet Kastrati dhe z. Samir Mane, pasi ky përqendrim nuk shfaq shenja të kufizimit të konkurrencës në treg, ose në një pjesë të tij në veçanti, si rezultat i krijimit, ose forcimit të pozitës dominuese.

“ Nga analizat e kryera konstatohet se pas transaksionit nuk pritet të ketë ndryshime në strukturën e tregut të sigurimeve të jetës ku ushtron veprimtarinë shoqëria Insig Jeta SHA, pasi ky transaksion nuk do të shkaktojë mbivendosje horizontale të veprimtarive të palëve si dhe tregjeve të prekura” thuhet në njoftimin e Konkurrencës.

Transaksioni 3.5 milionë euro

Sipas transaksionit të regjistruar në datën 26 maj, publikuar më herët nga Monitor, është bërë depozitimi i vendimit të shoqërisë INSIG Jete sh.a, datë 10.05.2017, ku është vendosur: – Shitja e 90% të kuotave të shoqërisë nga ortaku EUROSIG SHA në favor të Shefqet Kastrati (45%) dhe Samir Mane (45%). Depozitimi i shoqërisë EUROSIG SHA, datë 24.04.2017. 10% të aksioneve do të vijojnë të jenë në pronësi të Eurosig.

Në kontratën e shitjes së aksioneve, specifikohej se Blerësi do t’i paguante shitësit një shumë totale prej 473,305,500 lekësh, ekuivalente në euro 3.5 milionë euro, me kursin prej 135.23 lekë.

Kësti i parë prej 20 milionë lekësh (10 milionë lekë nga secili blerës) është paguar tashmë, ndërsa kësti i dytë (226.6 milionë lekë secili aksioner) do të paguhet brenda 24 muajve të ardhshëm.

Kontrata e shitjes së 90% të kuotave të shoqërisë INSIG JETE tek dy sipërmarrësit e njohur u nënshkrua më 10 maj.

Ndërsa për Samir Manen, kreun e shoqërisë Balfin Group, kjo është një nismë e re, për pronarin e shoqërisë Albsig dhe grupit Kastrati, Shefqet Kastrati, sigurimet janë një terren i njohur, pasi ai është aksioner i Albsig.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of