Koronavirusi, Italia ndihmon turizmin, pezullon pagesën e kontributeve në gjithë vendin

29/02/2020 10:35 AM 0 komente
TEMA TE NGJASHME: ,

Italia ka marrë masa të jashtëzakonshme për të mbështetur jo vetëm qytetarët, por edhe kompanitë që janë kapluar nga urgjenca e koronavirusit.

Arrin ligji i parë i dekretit për emergjencën e koronavirusit dhe ndikimin në ekonomi: përveç masave për bashkitë e zonës së kuqe, ai përmban ndërhyrje kombëtare, siç është pezullimi për sektorin hotelier të pagesave të kontributeve të sigurimeve shoqërore dhe taksave të pronës, shkruan Ilsole24ore.

Skema ekzekutive zhvillohet në bazë të dy dekreteve, një që u miratua menjëherë dhe një në ditët e ardhshme, pasi pritet që nga Brukseli të merret fleksibilitet për borxhin.

Dekreti “bazohet kryesisht në një zgjatje të kushteve të pagesës. Ministri i Ekonomisë, Roberto Gualtieri, tha se “dekreti i dytë do të përmbajë masa mbështetëse si për territoret më të prekura ashtu edhe për sektorët prodhues që vuajnë më shumë nga kjo krizë”.

Pezullohen kontributet për turizmin në nivel kombëtar

Dekreti i parë legjislativ parashikon masa ‘ad hoc’ për sektorin e turizmit në të gjithë Italinë, me pezullimin e tatimit burim dhe pagesa të kontributeve për sektorin e hotelerisë. Masat janë marrë pasi “ai sektor ka vuajtur dhe po pëson anulime, kështu që ne është dashur të japim një përgjigje të menjëhershme, gjithashtu nga pikëpamja e likuiditetit. Por kjo nuk shteron masat që do të hedhim në sektorin e turizmit” tha ministri i Ekonomisë, Roberto Gualtieri.

Pezullimi i faturave të ujit deri në 30 prill

Pezullimi i faturave të ujit, energjisë elektrike, gazit dhe madje edhe të mbeturinave mund të funksionojë vetëm deri në fund të prillit. Sipas draftit të fundit të dekretit për koronavirus, me masat për zbutjen e ndikimit të urgjencës në “zonat e kuqe, janë të vlefshme deri më 30 prill. Në draftet e para, një parashikohej një pezullim prej gjashtë muajsh.

Pagesa mujore prej 500 eurosh për punëtorët e vetëpunësuar

Për punonjësit e vetëpunësuar, artizanët, tregtarët, profesionistë dhe bashkëpunëtorë, të cilët kanë pezulluar aktivitetet e tyre pas urgjencës shëndetësore, do të jepet një ndihmë mujore prej 500 euro për një maksimum prej tre muajsh.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of