Kosova mashtrohet për sasinë e djathit të prodhuar në Maqedoninë e Veriut

04/08/2020 3:08 PM 0 komente

Pas marrjes së mostrave, sasitë e dy llojeve të djathit, të prodhuar në Maqedoninë Veriore që shiten në Kosovë kanë rezultuar jo të sakta. Me këtë rast Ministria e Tregtisë ka konstatuar se qytetaret e Kosovës janë mashtruar.

Qytetarët e Kosovës duket se janë mashtruar për shumë kohë, kur kanë blerë djathin e prodhuar në Maqedoninë e Veriut.

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë ka njoftuar se pas marrjes së mostrave, sasitë e dy llojeve të djathit, të prodhuar në Maqedoninë Veriore rezultuan jo të sakta.

“Dy lloj të djathit kanë rezultuar me sasi jo të saktë. Mostrat janë marrë në një biznes në Prishtinë, gjatë vizitës së ministrit të Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, në pjesën e dytë të muajit që shkoi”,  ka treguar MTI.

Zyrtarë të MTI-së pas ekspertizës së produkteve kanë konstatuar se sasia e përshkuar në paketim nuk përkon me sasinë reale të produktit dhe në këtë mënyrë është mashtruar konsumatori në Kosovë.

Ministri është interesuar për cilësinë e ushqimit në veçanti për produktet e qumështit pas ankesave që ka marrë nga shoqata të ndryshme të kësaj fushe.

“Mbështetja për biznese nuk do të mungojë, por nuk do të lejohet që të drejtat e konsumatorit të shkelen”, ka deklaruar ministri Krasniqi.

Krasniqi ka potencuar që fokus kryesor do të jetë mbrojtja e prodhuesve vendorë dhe ajo e konsumatorit.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of