Kreu i Credit Suisse planifikon ndarjen e bankës në 3 njësi

18/10/2017 11:39 AM 0 komente

Aksioneri më i madh i Credit Suisse kërkon të ndryshojë menaxhimin e bankës, që të marrë në konsideratë elementet e një plani investimesh të investitorëve aktivistë, duke përfshirë edhe idenë e zhvendosjes së bankës investuese të grupit nga Zvicra në SHBA.

Harris Associates, e cila zotëron 9 për qind të Credit Suisse, beson se plani i aktivistit, i paraqitur nga RBR Capital Advisors, ka pak merita, por David Herro, zyrtari ndërkombëtar i investimeve Harris, i tha Financial Times se propozimi i RBR-së “ka disa pika që kërkojnë një mendim të dytë “.

Financial Times raportoi të hënën se RBR, një fond i vogël mbrojtës zviceran, kishte fituar një fond prej 0.3 për qind në Credit Suisse dhe po përgatiste të fillonte një fushatë aktiviste për të ndarë bankën në tre.

Reagimi ndaj idesë të martën ishte kryesisht armiqësor. Analistët kritikuan propozimet e ristrukturimit si jo praktike dhe potencialisht të kushtueshme dhe thanë se parashikimet e vlerësimit ishin joreale.
RBR beson se ndarja e Credit Suisse në një njësi bankare me pakicë të menaxhimit të pasurisë, një njësi bankare investuese dhe një menaxher i aseteve mund të krijojë biznese me një vlerë agregate prej 80 miliardë dollarësh, duke dyfishuar kapitalin e tregut aktual të bankës.

Stoku i Credit Suisse u mbyll pak më shumë se 1 për qind të martën. “Nëse tregu mendonte se kjo ishte e qendrueshme, stoku do të ishte rritur 6-8 për qind”, tha një person pranë bankës.

Z. Herro, i cili ka punuar së bashku me RBR kur filloi një fushatë aktiviste kundër biznesit të hotelerisë Gategroup, tha: “Unë nuk mendoj se ka shumë merita , në planin e shpërbërjes. Nga një perspektivë praktike do të ishte shumë e vështirë. Ne thjesht do të preferonim që menaxhimi të ekzekutonte planin që ata kishin zhvilluar. Unë nuk mendoj se kompania duhet të ndahet, për të arritur një vlerësim më të lartë. ”

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of