Krijohet Agjencia Kombëtare e Bregdetit

22/01/2014 1:50 PM 0 komente

Këshilli i Ministrave ka miratuar sot krijimin e Agjencisë Kombëtare të Bregdetit. Lajmi u dha nga Ministrja e Zhvillimit Urban dhe Turizmit Eglantina Gjermeni, e cila e cilësoi këtë agjenci të nevojshme për zhvillimin dhe mbrojtjen e zonave të turizmit bregdetar. Në një deklaratë për mediat Gjermeni theksoi se me anë të kësaj agjencie do të krijohen kushtet për tërheqjen e investitorëve.

“Këshilli i Ministrave miratoi krijimin e Agjencisë Kombëtare të Bregdetit. Kjo i jep një tjetër hov nismave të Ministrisë së Turizmit. Agjencia Kombëtare e Bregdetit do shtrihet në gjithë brezin bregdetar të Shqipërisë. Do të organizohet në nivel qendror dhe katër drejtori rajonale. Do ketë 30 punonjës dhe do financohet nga buxheti i ministrisë. Synimi ynë është mbrojtja e zonës bregdetare, bashkërendimi i programeve lidhur me këtë zonë. Kjo agjenci ndjek dhe respekton rregullat mbi pasurinë e patjetërsueshme. Me krijim e kësaj agjencie do krijohen kushtet për të bashkëpunuar me investitorë për zhvillimin e bregdetit dhe do punojë ngushtësisht me njësitë e qeverisjes vendore”,- deklaroi Gjermeni.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of