Kroaci, inflacioni ngadalësohet në tetor

07/12/2019 10:09 PM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Sipas të dhënave të publikuara nga Zyra kroate e Statistikave, inflacioni i çmimeve të konsumit në Kroaci u ngadalësua në tetor.

Indeksi i çmimeve të konsumit u rrit 0.6 % në tetor, pas një rritje prej 0.8 % në shtator dhe gusht. Inflacioni i muajit tetor ishte njëkohësisht edhe më i ulëti në katër muajt e fundit.

Çmimet e restoranteve dhe hoteleve u rritën me 3.2 % në tetor, ndërsa çmimet e shtëpive, ujit, energjisë elektrike, gazit, karburanteve të tjera dhe veshjeve dhe këpucëve u rritën përkatësisht me 2.5 % dhe 1.1 %. Në bazë mujore, çmimet e konsumit u rritën 0.4 % në tetor, duke lënë pas rritjen prej 0.8 % të shënuar në muajin paraardhës.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of