Kroaci, inflacioni shënon rritje në maj

06/07/2019 10:07 PM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Inflacioni i çmimeve të konsumit të Kroacisë shënoi rritje në maj, duke lënë pas kështu ngadalësimin e shënuar një muaj më parë, treguan të dhënat e publikuara nga Zyra Kombëtare Kroate e Statistikave.

Indeksi i çmimeve të konsumit u rrit me 0.9% nga viti në vit në maj, pas një rritjeje prej 0.7% në prill.

Pijet alkoolike dhe çmimet e duhanit u rritën me 4.7% në vit. Çmimet e ndërtesave, ujit, energjisë elektrike, gazit dhe naftës u rritën me 4.1%, ndërsa ato të restoranteve dhe hoteleve u rritën 3.4%. Në baza mujore, çmimet e konsumit u rritën 0.6% në maj.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of