Kroaci/PBB-ja e punësimi nuk do të arrijnë nivelet e 2019-s në vitin 2021

24/09/2020 11:37 AM 0 komente

As prodhimi i brendshëm bruto as punësimi nuk do të arrijnë nivelet e vitit të shkuar në vitin 2021, sipas analizës së Pénzügykutató Zrt, instituti privat që merret me kërkimet financiare në Kroaci.

Sipas skenarit optimist, i cili llogarit që vala e dytë e epidemisë të menaxhohet me sukses pa pasur nevojë të mbyllet ekonomia, PBB-ja mund të bjerë me 4% këtë vit dhe më pas të rritet me 2% vitin e ardhshëm.

Sipas skenarit më të keq, recesioni do të jetë 8% këtë vit dhe do të rritet 3% nga kjo bazë e ulët vitin e ardhshëm.

Në skenarin optimist, fitimet reale mund të rriten me 6.2% këtë vit dhe 2% vitin e ardhshëm.

Në versionin negativ, rritja e pagave reale pritet të jetë 5.4% për këtë vit dhe vetëm 0.5% deri në 2021./BBJ

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of