Kroaci/ Shitjet me pakicë shënuan rritje gjatë muajit dhjetor

11/02/2020 9:26 AM 0 komente

Sipas të dhënave të publikuara nga Zyra e Statistikave kroate, shitjet me pakicë në Kroaci shënuan rritje gjatë muajit dhjetor pas lehtësimit të shënuar gjatë nëntorit.

Shitjet me pakicë në terma të vëllimit u rritën një ditë pune dhe u rregulluan sezonalisht 4.5 për qind nga viti në vit në dhjetor, pas një rritjeje prej 2.5 për qind në nëntor. Në tetor, shitjet u rritën 3.1 për qind.

Në bazë mujore, shitjet me pakicë u rritën 0.9 për qind në dhjetor, pas një rritjeje prej 0.3 për qind në muajin e kaluar. Në terma të vlerës, shitjet me pakicë u rritën 5.9 për qind në bazë vjetore në dhjetor dhe me 0.5 për qind nga një muaj më parë.

Në vitin 2019, shitjet me pakicë u rritën 3.6 për qind.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of