Kupa e Botës dhe moti i nxehtë rrit shitjet me pakicë në Britani

10/07/2018 9:48 AM 0 komente

Shitësit me pakicë të Britanisë përfitojnë nga drejtimi i vazhdueshëm i Anglisë në Kupën Botërore dhe moti i ngrohtë, duke rritur shitjen e birrës, Barbecue dhe shitjet e TV të mëdha, pavarësisht nga sfidat e rënda që hasin për Brexit.

Megjithatë, problematikat mbeten për shitësit ndërsa mbyllin qindra dyqane në të gjithë vendin.

Konsorciumi britanik i shitjes me pakicë (BRC) dhe KPMG tha se ethet e Kupës së Botës ndihmuan industrinë në qershor.

Shitjet me pakicë gjithsej u rritën me 2.3% në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar muajin e kaluar, mbi normën mesatare të rritjes për shpenzimet e konsumit dhe më shumë se një rritje prej 2% krahasuar me të njëjtin muaj një vit më parë. Shitjet ushqimore ishin veçanërisht të larta, kryesisht falë shitjeve të jashtëzakonshme të pijeve në javën e fundit për shkak të motit të nxehtë dhe Anglisë që avanconte nëpër fazat e grupit të turneut në Rusi.

Duke ardhur pas njërit prej muajve më të mirë në vitet e fundit në maj, kur dyqanet përfituan nga merkuri në rritje në fillim të valës së nxehtë të verës dhe festimeve në të gjithë vendin për martesën mbretërore, performanca në qershor do të ofrojë një gëzim për shitësit me vështirësi. Vëzhguesit thanë se shitjet ishin të forta, ndonëse larg nga bujaria.

Shitësit me pakicë duke përfshirë Fraser, Marks & Spencer dhe Mothercare janë në proces të mbylljes së dyqaneve dhe uljes së vendeve të punës për të qëndruar në treg, mes niveleve më të dobëta të shpenzimeve të konsumit në të gjithë Britaninë, që nga referendumi i BE dy vjet më parë.

Të ardhurat e familjes po rriten më pak se inflacioni pasi votimi i Brexit shtyu koston e importeve. Helen Dickinson, kreu ekzekutiv i BRC, tha: “Realiteti është se shitjet nuk rriten vetëm në faktorin e ndjeshmërisë. Sapo euforia e suksesit sportiv të bie, pa një marrëveshje mbi Brexit, blerësit përballen me mundësinë e rritjes së çmimeve dhe mungesave të mallrave të përditshme “.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of