“Kushtet që duhet të plotësojë Shqipëria për të përfituar nga rialokimi i bizneseve”

06/07/2020 9:15 AM 0 komente

Prof. Dr. Arben Malaj, President i Institutit për Politika Publike dhe Mirëqeverisje   Diversifikimi i zinxhirit të furnitorëve do të thotë zhvendosje e disa prej investimeve në vende të tjera që, gjeografikisht, janë më afër kompanive mëmë duke shmangur që në situata të jashtëzakonshme të kenë bllokim total të aktivitetit. Për vendet e Europës Perëndimore, Ballkani Perëndimor ku përfshihet edhe Shqipëria, mund të jetë një prej zgjedhjeve. Por konkurrenca për të tërhequr këto investime potenciale pritet të jetë e ashpër. […]

Për të lexuar artikullin e plotë abonohuni në Monitor Online

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of