Jeni duke lexuar në: Lajmet Kryesore

Abonohuni:

Marrja e shtetësive nga shqiptarët në BE

390 mijë shqiptarë kanë marrë shtetësi në një prej vendeve të BE në 15 vitet e fundit, rekord në Ballkan. Kryesojnë Greqia dhe Italia. “Monitor” ka përpunuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« September 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2* Ekonomia në fokus all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimeve Bujqësore all day
3* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
4* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
5 6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
7 8
9* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Bilanci i pagave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Pagat all day
11 12* Statistikat e Peshkimit all day
13* Lista e Institucioneve Publike all day
14 15
16* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Rezultatet e Vrojtimit Vjetor mbi Mbetjet e Ngurta Urbane all day
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19* Tregtia me Pakicë all day
20* Statistikat Afatshkurtra all day
21 22
23* Aksidentet Rrugore all day
24* Lëvizjet e Shtetasve all day
25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Rezultatet e Anketës së Buxhetit të Familjes all day
26* Statistikat e Transportit all day
27* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
28 29
30* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
           

BB: Skema e pensioneve në Shqipëri, në presion të dyfishtë nga plakja dhe informaliteti

Sistemet aktuale të pensioneve publike në një periudhe jo shumë të largët do duhet të reformohen totalisht për të shmangur defektet që po shfaqin kudo në botë. Banka Botërore në…

AKBN nxjerr për shprehje interesi tre blloqe të lirë nafte, Panaja, Durmeja dhe Blloku C

Agjencia Kombëtare e Burimeve të Natyrës ka nxjerrë për shprehje interesi tre blloqe të lirë nafte duke ftuar investitorët potencialë që të shohin mundësi investimi. Referuar shpalljeve të bëra rezulton…

Nuk deklaroi aksionerët dhe xhiro zero, Konkurrenca nuk miraton shitjen e koncesionit të hemodializës

Autoriteti i Konkurrencës ka vendosur të mos miratojë shitjen e koncesionit të hemodilaizës që mbahet nga kompania Dia Vita dhe që me një marrëveshje të 25 qershorit është shitur tek…

Çfarë po ndodh me sigurinë e produkteve? ISHMT njofton një tjetër produkt jashtë standardeve që po tregtohet

Inspektorati Shtetëror i Mbikëqyrjes së Tregut, në kuadër të monitorimit të sigurisë konsumatore, ka bërë me dije se është konstatuar një produkt i cili nuk përmbush standardet në treg dhe…

Sinjale të evazionit, shitjet me pakicë u rritën me 3.3% në 6-mujor, por të ardhurat nga TVSH e brendshme me rënie

Tregtia me pakicë, në gjashtëmujorin e parë të vitit, është rritur 3.3% sipas të dhënave të INSTAT, por kjo rritje nuk është reflektuar në më shumë të ardhura për buxhetin…